Většinu z těchto uprchlíků, pokud započítáte i děti, tvoří totiž lidé mužského pohlaví, a ti si jistě dříve či později budou chtít najít ženu.

Většinu z těchto uprchlíků, pokud započítáte i děti, tvoří totiž lidé mužského pohlaví, a ti si jistě dříve či později budou chtít najít ženu. Zdroj: ČTK

Nevyvážená populace? Evropě hrozí s příchodem milionů uprchlíků velký problém

Slova Veroniky Žilkové, manželky českého ministra obrany Stropnického, že „i mnoho evropských žen časem svůj pud určitě bude dobrovolně směřovat k novým samcům (tj. mužským uprchlíkům z Afriky a islámského světa)“, vyvolala emotivní bouři. Proč se však na tuto problematiku nepodívat s chladnou hlavou? 

Stále více se ukazuje, že Evropa bude čelit podobnému problému jako Čína, a tím je, kde vzít pro své muže dostatek žen. Podle Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky bylo z více než 1 milionu migrantů a uprchlíků, kteří přišli do Evropy v minulém roce 58 procent dospělých mužů, 17 procent byly ženy, a zbytek byly děti.

Profesorka Valerie Hudson z Texas A&M University publikovala článek s názvem Europe's Man Problem (vyšel na webu magazínu Politico), kde varuje před nerovnováhou mezi počtem mužů a žen v populaci. Například ve Švédsku tvoří muži přibližně 71 procent žadatelů o azyl. Ve věkové skupině 16 až 17 let tvoří muži dokonce 90 procent, říká profesorka.

Jak poznamenal komentátor New York Times Ross Douthat, je příchod milionů nových uprchlíků do Evropy problémem. Většinu z těchto uprchlíků, pokud započítáte i děti, tvoří totiž lidé mužského pohlaví, a ti si jistě dříve či později budou chtít najít ženu.

V hlavách některých stoupenců multikulturalismu je možná vše jednoduše vyřešeno. Evropanky si jednoduše budou brát uprchlíky a všichni budou spokojení. Takto může vidět svět jen sociální inženýr marxistické školy, nebo stoupenec praktického idealismu hraběte Kalergiho. Má to však jeden háček - co když naše ženy nebudou uprchlíky chtít?

Ukojení sexuálních pudů přistěhovalců nemusí být ještě ten největší problém. Co když nebude v Evropě dost žen pro všechny zde žijící muže? S podobnými problémy se potýká Čína, kde kvůli politice jednoho dítěte preferovaly rodiny chlapce. Podobná mentalita je i v mnoha afrických a muslimských zemích, odkud k nám proudí uprchlíci. Tradice a chování těchto společností vedou k tomu, že je žena v těchto zemích považována mnohdy za přítěž, a cílem je mít co nejvíce chlapců. Tedy i možnost, že by si uprchlíci dovezli ženy z Afriky, či islámského světa nemusí být moc reálná.

Podle United Nations World Population Prospects: The 2015 Revision je ve většině islámských zemí, a také ve značné části afrických zemí, odkud k nám směřují uprchlické vlny, nadbytek mužů a nedostatek žen.

V odborném časopise Proceedings of the National Academy of Sciences již v roce 2006 vyšel text doktorky Therese Hesketh, která upozorňovala, že v případě nevyvážené populace v Číně by nedostatek žen – a tedy neukojenost mladých mužů – mohly vést k násilí, které by nahromaděnou naštvanost mužů uvolnilo.

Podle vyjádření šéfa čínského statistického úřadu z roku 2014 je v čínské populaci čítající miliardu a 300 milionů lidí téměř o 34 milionů více mužů než žen.

Profesorka Valerie Hudson upozorňuje, že tam, kde je nerovnováha počtu mužů a žen dochází více k páchání trestné činnosti, vznikají organizované gangy mladistvých páchajících trestnou činnost a samozřejmě narůstá násilí páchané na ženách.

Může něco podobného hrozit i v Evropě? Těžko říci, ale stupňující se frustrace uprchlíků může vést například k vzestupu náboženského fanatismu. Mnohé islámské extremisty mohl k ozbrojenému džihádu vehnat také pocit, že nedokážou naplnit svou mužskou roli a založit rodinu. Profesorka Valerie Hudson se také pozastavila nad tím, že v Evropě se ve veřejné debatě řeší náboženství příchozích uprchlíků, ale ne to, jak jejich genderové složení může ovlivnit vývoj evropské populace.

V takové situaci je volání islámského džihádu a slibování odměny věčného sexu s pannami v ráji dostatečnou motivací pro deprimované muže. Bohužel se to může týkat nejen uprchlíkům v Evropě, ale i původních evropských mužů. Vždyť co je hlavní bod propagandy Islámského státu (IS)? Nabízení zbožného muslimského života? Ne. IS své bojovníky láká právě na sexuální otrokyně a pohodlný život jako v „ráji“.

Souhlasím s profesorkou Hudsonovou, celá naše společnost řeší islám a přitom je zde mnohem větší problém. Vždyť i kdyby se všichni muslimové z řad uprchlíků vzdali islámu, hrozící populační nerovnováhu mezi muži a ženami to nevyřeší …