Zdroj: Profimedia.cz

V Egyptě to gayové nemají snadné
V Íránu, Súdánu a Saudské Arábii je za to trest smrti, v Turecku a Egyptě je homosexualita odsuzována, ale toleruje se. O míře trestu rozhoduje většinou soudce podle svého úsudku s ohledem na právo šaría.
3
Fotogalerie

Němci chtějí ochránit homosexuály z řad běženců. To je samozřejmě správné

To zas bude povyk v řadách bojovníků proti multikulturalismu. Od března začne v Berlíně fungovat středisko pro žadatele o azyl z řad gayů, lesbiček, bisexuálů a transsexuálů (LGBT). Organizace Schwulenberatung, která hájí práva sexuálních menšin, odhaduje, že v německé metropoli je okolo 3500 uprchlíků, z nichž mnozí čelí v běžných ubytovnách potížím.

Homosexuálové to nemají v islámském světě jednoduché. Korán odsuzuje homosexualitu, ale neříká, jak homosexuály trestat. Islámské právo se v tom liší podle jednotlivých zemí. V Íránu, Súdánu a Saudské Arábii je za to trest smrti, v Turecku a Egyptě je homosexualita odsuzována, ale toleruje se. O míře trestu rozhoduje většinou soudce podle svého úsudku s ohledem na právo šaría.

"Za poslední dva roky jsme se doslechli o řadě případů diskriminace a zločinů proti LGBT lidem," citují agentury Stephana Jäkela z organizace Schwulenberatung, který má na starosti záležitosti běženců. „Byli vystrašeni z toho, že je zbili či poplivali, jeden přežil pokus o vraždu. Dozvěděli jsme se strašné věci.“ Podle německé federace gayů a leseb LSVD se od loňského srpna do prosince událo 95 případů útoků, jejichž terčem byli právě lidé z komunity LGBT.

Že je mezi běženci řada lidí, kteří mají na homosexualitu primitivní názory pocházející spíše z dob starověké kmenové společnosti, o tom není pochyb. Stejně tak vnímají mnohdy i heterosexuální vztahy a postavení žen a tak dál. To je danost, s kterou je nutné prakticky pracovat, tak jako musíme pracovat třeba s duševně postiženými bílými nácky. (Tam je to vůbec komplikované.)

Organizace proto zprovozní vlastní středisko, které bude určeno pro 125 lidí. Během azylového řízení zde budou moci bezplatně žít.

V tom je ten rozdíl mezi vysmívanými Němci a zaprděnými Východoevropany. Němci najímají nové učitele němčiny, chrání menšiny i mezi uprchlíky a potírají vlastní nácky. Východoevropané, kde celkem žádní uprchlíci nejsou, propadají skutečné nebo hrané hysterii. (Nějakému Konvičkovi a Okamurovi nelze hysterii věřit, uprchlíci jsou jim totiž citově ukradení, slouží jim jenom jako materiál.)

Předáci těchto zemí se předhánějí v odporných výrocích. Osoba Zeman už se dávno nesnaží lhát aspoň tak, aby lež nebyla patrná během několika vteřin. Naposled proslul výrokem, že muslimové jsou neintegrovatelní. „Zkušenost ze západoevropských zemí ukazuje, že integrace muslimské komunity prakticky není možná,“ lže Zeman.

Bývalý belgický premiér Guy Verhofstadt na sociální síti na to reagoval, že Zeman „ignoruje všechny muslimy, kteří jsou úspěšně integrováni v naší společnosti a kteří jsou sami o sobě úspěšní. Máme muslimské hasiče, výkonné ředitele, designery, učitele, sociální pracovníky, policisty, státní úředníky, architekty, majitele restaurací, obchodníky, právníky“.

Jenže Zeman se nezatěžuje fakty. On si buduje voličskou základnu. Ta jeho, jak víme, sestává výrazně z lidí s nižším vzděláním. Jsou tu i lidé inteligentní (ve smyslu schopnosti kombinovat, umějí plynně číst – byť přečtenému moc nerozumí – a bohužel i psát): Ti se teď radují z uprchlické viny, protože se pro ně stala příležitostí k cestě nahoru, nebo si aspoň zanadávat a cítit se důležitý.

Pak jsou tu další, kteří se tváří, že jdou proti proudu, což je nesmysl, protože se s většinovým proudem vezou jako totální konformisté.

Atmosféra je jak za druhé republiky. Z kdejaké díry teče hnědý sliz a kdo si nekupuje zbraň a nenavrhuje potápět lodě s uprchlíky, je označen za sluníčko a napomahače zločinu. Jsme tak daleko, že relativně mladá žena označuje pod něčím statusem imigranty za kozomrdy a autorovi statusu nedojde, že by jí měl vysvětlit, ať se chová slušně. Unii se současně vyčítá, že je jako hitlerovské Německo a že je bezmocná. Nikomu v tom nepřijde nic rozporného.

Vlna běženců má aspoň jeden dobrý dopad, totiž že se hodně agresivních, hloupých a zlých pišišvorů odkopalo. Ještě že tak. Už jsme si o některých málem mysleli, že jsou to kamarádi nebo slušní lidé. Co naděláme.

Fundamentalističí antiislamisté jsou nepřizpůsobiví jedinci, kteří nejsou schopni se integrovat do moderní západní liberální společnosti. Až se Sýrie pod vlivem Asadova a ruského bombardování úplně vylidní, mohli by tam tihle jedinci odjet a založit si tam nějaký svůj stát, kde by si přišli na své. Mentálně spřízněných duší podobné mentality tam v řadách IS a spol. najdou dost.