Zdroj: profimedia.cz

EU rozbíjí evropskou národní kulturu

Před několika týdny vyvolal v celé Evropě pobouření zvláštní zmocněnec OSN pro migraci Peter Sutherland, který v britském parlamentu horoval za likvidaci národní jednolitosti evropských států ve prospěch multikulturní společnosti.

Likvidace národních kultur za účelem vytvoření jedné multikulturní společnosti není dávno myšlenkou novou. Již před druhou světovou válkou s ní přišel marxista Antonio Gramsci (1891-1937) či panevropan hrabě Richard Mikuláš Coudenhove-Kalergi (1894-1972). Takto otevřeně však k likvidaci národních kultur evropských národů ale nejspíše ještě žádný představitel mezinárodního společenství nevyzval.

Peter Sutherland přitom není žádný bezvýznamný neomarxistický snílek, ale významný představitel nadnárodních společností a člen skupiny Bilderberg. V minulosti byl například výkonným členem správní rady společnosti Goldman Sachs, členem představenstva skupiny Royal Bank of Scotland, předsedou ropné společnosti British Petroleum či předsedou Allied Irish Banks. Neméně významná jsou jeho četná zastoupení v evropských úřednických strukturách. Sutherland již například byl generálním prokurátorem Irska, komisařem EU či členem vedení Světové obchodní organizace. V Irsku se také podílel na chodu organizace Evropské hnutí Irsko, která propaguje Evropskou unii. Peter Sutherland je také jedním z otců zakladatelů programu Evropské unie ERASMUS. Pod novým názvem ERASMUS+ se program dnes již neomezuje pouze na meziuniverzitní výměny, ale obsahuje vícero projektů mobility mládeže.

Jedním z cílů programu ERASMUS+ je mimo jiné propagace multikulturní společnosti. Třebaže se ERASMUS+ prezentuje především jako program pro rozvoj zkušeností a sounáležitosti Evropanů, nedílnou součástí mnohých jeho programů jsou pro účastníky povinná multikulturní školení. Ona povinnost multikulturní výchovy je v jistém smyslu podobná povinným školením o marxismu-leninismu za dob komunistického režimu u nás.

Po absolvování těchto projektů výměny mládeže vyplní účastnící online dotazník, kde jsou jim kladeny otázky, přičemž na některé z nich je na výběr z velmi komických odpovědí. Například na otázku „co byla vaše největší motivace pro zapojení do projektu?“ je nabízena jedna z odpovědí „cítit se více Evropsky“. Stejně jednosměrně působí i další odpovědi na otázky týkající se absolvování projektu: „cítím se více Evropanem“, „jsem schopnější spolupracovat s lidmi jiné kultury“, „jsem odhodlanější vystoupit proti diskriminaci, nesnášenlivosti, xenofobii a rasismu“ či „více přijímám myšlenku Evropského multikulturalismu“ frázovitě prostupují celým dotazníkem.

Ona odpověď „cítím se být více Evropanem“ (nejspíše) mimoděk zapadá do snahy rozbít jednolitost evropských národů a vytvořit, slovy hraběte Coudenhove-Kalergiho, Führernation - „vedoucí národ“. Coudenhove-Kalergiho přitom nemůže nikdo obviňovat z neonacismu či rasismu. V době nacismu byly jeho aktivity zakázány a sám Coudenhove-Kalergi byl nacisty perzekvován. V Kalergiho vizi bude Führernation vytvořen přílivem imigrantů do Evropy a jejich míšením s původními Evropany. Má tak vzniknout nová negroidní euroasijská rasa. Velkým obdivovatelem Coudenhove-Kalergiho byl mimo jiné například i první poválečný německý kancléř a duchovní zakladatel EU Konrad Adenauer.

Osobně nevím, proč se tedy tolik evropských politiků pohoršovalo nad slovy Petera Sutherlanda, který jen veřejně zopakoval to, co již v roce 2000 napsala Populační divize OSN. Ta již tehdy tvrdila, že do roku 2025 bude potřeba do Evropy přestěhovat zhruba 159 milionů imigrantů. Tehdy toto tvrzení žádné pobouření nevyvolalo.