Ilustracni snímek

Ilustracni snímek Zdroj: ČTK

Jak OSN vztyčilo palestinskou vlajku a přibylo mrtvých Židů

Po teroristickém útoku z prvního října přišel v Izraeli další atentát palestinských teroristů. Zahynuli při něm třetího října dva Židé, a zraněno bylo i dítě v kočárku. Zdá se, že OSN vztyčilo vlajku Palestiny jako odměnu za palestinský boj proti Židům.

Ve středu třicátého září OSN symbolicky vztyčilo před svým sídlem i vlajku Palestické samosprávy. Palestinci byli nadšení, má to pro ně obrovský symbolický význam. Šéf samosprávy Mahmůd Abbás podle idnes „připomněl „obrovské oběti“, které podle něho musel palestinský lid vynaložit, a dodal, že Palestinci již projevili hodně trpělivosti za všechna léta, která museli prožít v utrpení a vyhnanství.“

  O den později - zcela zjevně v souvislosti s posílením sebevědomí palestinských Arabů - došlo k teroristickému útoku na židovské manžele, kteří byli rozstříleni palestinskými teroristy před očima jejich dětí. Teroristé si uznání palestinské samosprávy vyložili jako povolení zabíjet Židy. Hamás vrahy oslavoval jako hrdiny. Mladý manželský pár nebyl poslední obětí palestinských oslav vztyčení vlajky před OSN. Devatenáctiletý palestinský Arab Muhanad Shafeq Halabi zaútočil v sobotu odpoledne v Jeruzalémě u Lví brány na skupinu Židů, kteří směřovali ke Zdi nářků. Připomínám, že sobota je pro Židy svátkem. Palestinec zaútočil nožem, a když se chtěl jeden z napadených mužů bránit svou legálně drženou pistolí, mladý Arab mu zbraň sebral a do Židů začal střílet. Zabil dva čtyřicetileté muže, vážně zranil matku malého dítěte, a jedna střela dokonce lehce zranila dítě v kočárku.

  Proto prosím OSN - nemohli byste tu palestinskou vlajku zase sundat? Je totiž evidentní, že palestinští Arabi chápou své mezinárodní zrovnoprávnění jako souhlas s masovým vražděním Židů, které plíživě rozjíždějí.