Izraelci uctívají památku oběti útoku

Izraelci uctívají památku oběti útoku Zdroj: ČTK

Proč media mlčí o mrtvých Židech?

Kromě veřejnoprávního rozhlasu a televize česká komerční media prakticky neinformovala o teroristickém útoku z prvního října, ze čtvrtka. Palestinští teroristé zavraždili před očima jejich dětí mladý manželský pár.

Musím vyjádřit redaktorům České televize a Českého rozhlasu respekt, že nepodlehli všeobecnému mediálnímu mlčení, pokud někde v Izraeli zabijou nějaké Židy. Tyto media se nezpronevěřila svému poslání, a referují o terorismu, i když jsou obětí Židé. Z komerčních medií jsem zprávu o masakru nezaznamenal. To, že informaci přinesly pouze veřejnoprávní media a židovské servery (eretz.cz a Židovský tiskový a informační servis), bohužel charakterizuje evropský nechumelismus na soustavný protiizraelský teror ze strany palestinských Arabů.

Co se vlastně ve čtvrtek stalo? Mezi obcemi Itamar a Elon Moreh v Samaří, na Západním břehu, napadli teroristé mladou židovskou rodinu. Manželé s dětmi žili v židovské obci Neria severně od Šechemu. Na jedoucí auto s židovskou rodinou zahájili z kolemprojíždějícího auta palbu z pušky a pistole nejméně dva teroristé. Oba manželé byli na místě mrtvi, utrpěli mnohačetná střelná poranění na horní polovině těla. Jejich děti na zadních sedadlech nebyly fyzicky zraněny, ale do smrti budou žít se vzpomínkou, jak jim před očima Arabi zmasakrovali rodiče.

"K vraždě dochází den poté, kdy vůdce autonomní arabské Palestinské správy a teroristického hnutí Fatáh Mahmúd Abbás v projevu v OSN oznámil ukončení spolupráce s Izraele na základě mírových dohod z Osla, díky nimž arabská autonomie existuje. Abbás se dnes ke zločinu u Itamar nevyjádřil. Konkurenční teroristický Hamas vraždu bezbranných manželů označil za hrdinský čin.", píše eretz.cz, který má z Izraele vždy zcela přesné informace. Takže ten teroristický útok nemusí být dílem osamělých střelců, ale zahájením další ozbrojené kampaně proti Izraeli, především proti civilistům.

A naše media k té hrůze hromově mlčí. Když se ve Francii muslimský terorista, kterého sledovaly tři evropské tajné služby, pokusil vraždit samopalem, zlikvidovali ho tři američtí vojáci na dovolené. Druhý den to byla titulní zpráva všech novin přes celou Evropu. Včetně Česka. Když jiný muslimský terorista - přesněji teroristé - zavraždí v Izraeli dva Židy, chápou to česká media jako úplnou normálku a nedají to ani na web. Vždyť palestinští Arabi zabili už tolik Židů, že když pár mrtvých přibyde, tak to není žádná událost a nikoho to vlastně nezajímá. Prosím proto ctěné kolegy: zahoďte ten nechumelismus vůči vraždění v Izraeli! Copak migrační vlna dostatečně jasně neukazuje, že příští na řadě jsme po Židech my Evropané?