K dnešnímu dni třináct norků zásah aktivistů zabil

K dnešnímu dni třináct norků zásah aktivistů zabil Zdroj: profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Ochranáři zase zabíjeli zvířata. Zaveďme kožichy z aktivistů!

Aktivisté z Animal Liberation Front zavraždili při svém boji za svobodu zvířat třináct norků. Uhynulí norci mají jistě velkou radost, že díky aktivistům nebudou použiti na kožichy. Není proto načase začít dělat kožichy z aktivistů?

Minulý týden došlo k vandalskému útoku aktivistů bojujících za svobodu zvířat, při které ublížili patnácti stovkám zvířat. Jak informovala iDnes ochranáři ve Velkém Ratmírově minulý týden postříkali barvou ve spreji patnáct set norků. Podepsali se - tagem ALF - a cíl útoku je zjevný: Aktivisté chtějí zabránit tomu, aby zvířata skončila jako kožich. Tak jim zničí - ještě zaživa - srst. Ta banda idiotů, která si říká Animal Liberation Front, nechápe, že znečistit a slepit zvířeti zasychající barvou srst znamená jednak mu způsobit obrovský stres a utrpení, za druhé to znamená reálnou možnost zvíře tou barvou otrávit. Je totiž samozřejmé, že se pomalované zvíře pokouší srst očistit lízáním, takže se mu spousta barvy dostane i do trávicího traktu.

K dnešnímu dni třináct norků zásah aktivistů zabil. Desítky a desítky dalších mají zdravotní potíže a trpí, protože ta ochranářská prasata zvířatům stříkala barvu i do očí. Všech patnáct set nabarvených zvířat trpí, protože slepení srsti barvou pociťuje zvíře velmi nelibě. ALF aplikovala v praxi tezi „než by z těch zvířat byly kožichy, ať radši trpí“. Je to pokračování dřívějších akcí, kdy blbečci z té samé organizace pouštěli na svobodu laboratorní zvířata, které na té „svobodě“ okamžitě pochcípala.

Proto bych chtěl navrhnout módním návrhářům, aby zavedli jako poslední výkřik módy kožichy a kabelky z ochranářů. Jednak se tím uchrání zvířata - ubude poptávky po kožiších ze zvířat, protože bunda z ochranáře potetovaného anarchistickými hesly bude jako novinka žádanější. A za druhé - vymizí tohle naprosto zbytečné, neomluvitelné a trestuhodné týrání a vraždění zvířat, kterého se jejich ochránci z Animal Liberation Front opakovaně a systematicky dopouštějí.