Imigrace

Imigrace Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Protiimigračním aktivistům někdo vyhrožuje

Stánek petice proti přijímání imigrantů, pořádané skupinou Islám v České republice nechceme, napadla v pátek v Olomouci skupina agresivních cizinců. Policie nejagresivnějšího okamžitě zadržela, takže jen díky mužům zákona nedošlo k násilí.

Tím ale celá událost jenom pokračovala, začala už ve čtvrtek. To se na olomouckém náměstí poprvé objevil petiční stánek IVČRN, obhospodařovaný aktivistkou Evou Hrindovou. U stánku se v průběhu dne objevila skupina zahraničních studentů, hovořících mezi sebou arabsky, a došlo k opakovaným slovním útokům na sběrače podpisů proti imigrantům. Organizátorka petice o incidentu informavala policii.

Druhý den, v pátek, pak na aktivisty na olomouckém náměstí ti samí zahraniční studenti už čekali. Ještě než vybalili stánek, došlo k prvním slovním invektivám, a když aktivisté vyndali znak IVČRN a přeškrtnutou mešitou, jeden z cizinců se pokoušel znak na stánku zničit. V tu chvíli jej zadržela policie, k velké vděčnosti aktivistů - byly mezi nimi ženy, a cizinců byl početný hlouček.

Celá událost ukazuje, že si arabsky hovořící cizinci osobují nárok napadat české občany, co vyjadřují myšlenku či požadavek, co není arabsky hovořícím cizincům po chuti. To je samozřejmě naprosto nepřijatelné - ale je to teprve začátek. V pátek k večeru se totiž incident začal probírat na sociálních sítích. V sobotu se na britských listech objevil naprosto skandální text Martina Dostála, šéfredaktora Olomouckého deníku: "Skupina arabských studentů, kteří v Olomouci normálně fungují a nikdy s nimi nebyl žádný problém, vyjádřila zcela pochopitelně svůj nesouhlas s xenofobní peticí. K pošťuchování (ano, nebyl to žádný útok) došlo až po provokacích iniciátorů petice." Jasně - tuzemská sluníčka prostě omlouvají násilí Arabů. Strhnout někomu ze stánku logo není podle pana Dostála útok, ale pošťuchování. Takové hodně afgánské pojetí diskuse, řekl bych.

A ještě v sobotu večer dostává Eva Hrindová, která olomouckou petici spoluorganizuje, následující email z neznámého a zřejmě účelově založeného účtu: „IVČRN je extremistické hnutí šířící nepravdy a lži o islámu. Je dlouhodobě monitorované ministerstvem vnitra. Také jsem už jednou strhnul vaší samolepku nenávisti, a když bude třeba, udělám to znovu. Islám je v ČR přítomen 1100 let a první mešita tu byla už za Karla IV. (obnovíme jí, a nejen ji) Pokud o tom nic nevíte, tak z této země klidně vypadněte, my o plevel nestojíme. Ten stánek nikdo nezdemoloval, a žádný výrok o tom, že za 15 let z vás uděláme otroky, tam nepadl. Jsou na to svědci. Ti lidé mluvili většinou pouze arabsky, a mě je jasné, že hlupáci vašeho zrna neumí arabsky ani slovo. Takže to spíš vypadá tak, že budete čelit trestnímu oznámení za šíření nepravdivých informací. Naopak z vaší strany tam padala slova o plevelu, a o tom, že tahle věc má jen jediné řešení. Souhlasím, ten plevel jste vy a islamofobní IVČRN, a nemám sebemenších pochyb o tom, že ten plevel bude jednoho dne vytrhán. Jenom v Německu a Rakousku žije dohromady 6 milionů muslimů.“

Email obsahuje jasné výhružky. Plevel bude vytrhán. Nenávist islamistických fanatiků už je přítomna i v ČR, a protiimigrační aktivisté se stávají terčem fyzických útoků Arabů. Vědí o tom represní orgány, nebo budeme čekat, až tu islamisté zavraždí tři české chlapce, jako před operací Ochranné ostří zavraždili v Izraeli tři židovské mladíky?