Martin Komárek

Martin Komárek Zdroj: Dan Materna / Mafra / Profimedia

Fetuje poslanec Komárek Babišovu řepku? Proč se tak strašně ponižuje?

Po sledování čtvrtečních Událostí, komentářů v České televizi jsem si šel dát prášek na uklidnění. Bylo mi trapno za bývalého váženého novináře Martina Komárka, který ze sebe v přímém přenosu udělat cvičeného Babišova tatrmana.

Poslanec hnutí ANO Komárek se vyjadřoval k tomu, zda je pan ministr financí ve střetu zájmů, když jeho (továrníka) firmy dostávají jeho (ministra) dotace. Inu bať bať, řekl by Rus. Martin Komárek měl jasný úkol: Situaci, kdy je střet zájmů pana Babiše tak neudržitelný, kdy jej přiznává i sám pan továrník, měl obhájit širé veřejnosti. Úkol těžký - ale když byl Babišem dostán do Poslanecké sněmovny, tak se musí revanšovat.

Pro zlepšení nálady doporučuji pustit si záznam na serveru České televize, není nad autentický prožitek. Ale pokud to mám shrnout: Analytické a marketingové oddělení ANO vymyslelo, že Komárek bude místo rozboru Babiše na všechny otázky odpovídat takto: „Schwarzenberg taky bral dotace na své lesy, když byl ve vládě ministrem zahraničí!“ To je přesně ten fakt, který je pro intelektové pásmo voličů ANO zásadním argumentem. A o Andrejovi bude v té televizi Martin prostě mlčet.

Poslanec Komárek byl včera jako oheň, o kterém je známo, že je dobrý sluha, ale špatný pán. Pánem je tady Babiš, na něho zbyla třetí role, a plnil ji, až se z toho viditelně potil. Když už ho i jinak velmi kultivovaný a solidní moderátor taktně upozornil, že vyslovuje častěji jméno Schwarzenberg než Babiš, z Martina chvíli ucházela horká pára, a pak zmínil dotace na knížecí lesy…

Mě by, ne ze závisti, ale ze zvídavosti sociálního psychologa, strašně zajímalo, kolik za to Martin Komárek bere. Dělat ze sebe veřejně úplného blba je nepříjemná a otravná práce, a já bych chtěl vědět, kolik to Martinovi měsíčně hodí. Jen poslanecký plat? Nějaké diety od Agrofertu? Každý týden dodávku uzenin, jiných výrobků a řepkového oleje, který si Komárek proti pocitu vlastní trapnosti před podobným vystoupení nitrožilně aplikuje? Za kolik mu prostě tohle strašlivé ponižování stojí?