adriana krnáčová se do Čech přestěhovala už v devadesátých letech, ale až letos si vyřídila české občanství

adriana krnáčová se do Čech přestěhovala už v devadesátých letech, ale až letos si vyřídila české občanství Zdroj: Dan Materna / Mafra / Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Krnáčová zkompromitovala Transparency International. Nedá se ji už věřit

Když paní Krnáčová (momentálně pražská primátorka) spolu s Andrejem Babišem slibovali, že to prostě zařídí a zatočí s korupcí, nikdo netušil, jak velká legrace to může být. Už nyní, po pár měsících ve funkci, se dějí věci na pražském magistrátu věci, které totálně znemožnily nevládní organizaci Transparency International.

Server Neovlivni.cz vydal totiž tuto okouzlující zpráva. Cituji: „Vyšly najevo informace o utajeném vyjednávání primátorky se zástupkyní společnosti Copa Retail, s níž se město o nevýhodný pronájem Škodova paláce dva roky dohaduje. Krnáčová na schůzce a v emailech s Abigail Schaeffer, manažerkou Copa Retail, detailně řešila výměnu právníků.“

Jinak řečeno, paní „ANO, bude líp bez korupce“, měnila právníky města ve sporu, kde jde o naše peníze, peníze daňových poplatníků, za právníky doporučené protistranou. Cit pro jazyk český mi říká, že ve vekslácké hantýrce se podobné jednání nazývá tunelem. Nevím, jak tomu říkají právníci, ale lidově se tomu taky říká sviňárna.

Paní primátorka se dostala do své politické funkce na vlně protikorupčního tažení - a po pár týdnech na ní praskne takový zoufalý malér. To samozřejmě není v českém prostředí nic divného, ale u protikorupční aktivistky je to fakt trapné. Řekl bych - pumprdentlich. A je to kořeněno ještě jedním detailem: Od roku 2001 zastávala Adriana Krnáčová funkci výkonné ředitelky Transparency International, z funkce odešla na konci roku 2007. Co to proboha je za organizaci, když tam tohle dělalo šest let šéfovou?!

Takže sorry, pánové a dámy z Transparency. Až zas bude někdo od vás někde vykládat o čistotě mravů, férovém obchodu a průhlednosti veřejného účetnictví, rád si to poslechnu, protože srandy není nikdy dost. Ale jinak jděte s těmi kydy o poctivosti za Krndou. Pro mě už jste navždy organizací, kde se zaškolila.