Francouzští muslimové přejí Vánoce terorem

Francouzští muslimové přejí Vánoce terorem Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Francouzští muslimové přejí k Vánocům terorem

Vlna islámského teroru ve Francii. Politici nám lžou, že mezi teroristickými útoky jednotlivých islámských teroristů není souvislost, protože se útočníci neznali. Přitom souvislost mezi nimi je zjevná a mnohem hlubší. Je to islám.

V sobotu pobodal muslim na předměstí Tours tři policisty přímo na policejní stanici, jejich kolegové ho zastřelili. V neděli večer jiný muslim najel v Dijonu do davu, zranil třináct lidí, a pak byl zatčen. V pondělí večer najel do lidí a jedenáct jich zranil v Nantes další muslim za volantem auta. Sám se pak pobodal nožem, ale přežil. V úterý v průběhu večerních modliteb v Paříži někdo - zatím neznámý - střílel na budovu synagogy.

"Mezi těmito událostmi není žádné pojítko," řekl v úterý francouzský premiér Manuel Valls. Pan premiér trochu zanedbal skutečnost, že všichni útočníci byli muslimové, někteří při útocích volali heslo „Alláhu akbar!“, a že džihád - svatá válka proti nevěřícím - je povinností každého pravověrného muslima.

Už dávno proti nám - euroatlantické civilizaci - totiž nebojuje jen nějaká Al Kajda, IS nebo Hamás. Islámský svět (a ještě více islámské menšiny v Evropě) se natolik zradikalizoval, že proti nám dnes vedou válku nejen příslušníci teroristických organizací, ale i prostí muslimové, kteří nám jdou po krku, aniž by byli jakkoliv napojeni na teroristické sítě. Útočníkem dnes může být nejen příslušník militantních islamistických skupin na Facebooku, který se zrovna vrátil z bojů v Sýrii, ale i docela normální (třeba) muslimský pekař z Marseille, který čte islamistickou propagandu na webu a najednou ho jeho individuální životní okolnosti dovedou ke krizi. A protože je muslim a džihád je nejen in, ale také mu dodá identitu, stane se z něj přes noc útočník. A takové útočníky nemůže odfiltrovat a předem vytipovat žádná tajná služba žádné země. Takové hrozbě, jako jsou útoky automobilem nebo nožem od islamistů - osamělých vlků, prostě čelit nejde.

Jinak řečeno - bezpečnostní situace ve všech zemích Evropy, kde jsou masivní islámské minority, se bude v nejbližší době izraelizovat. Teror se stane bežnou součástí života, bezpečnostní rámy budou u každé trafiky, po ulicích budeme vídat policisty se samopaly, a občas také vojáky. Prostě - muslimové nám svůj způsob života - válku a strach - vnutí i u nás doma. To, jak popřáli Vánoce Francouzům, je teprve začátek.