Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: Michal Šula / Mafra / Profimedia.cz

VILIAM BUCHERT: Zeman má pravdu, někteří muslimové podporují terorismus a jejich kultura je nepřijatelná

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek řeší stížnost Saúdské Arábie kvůli výrokům Miloše Zemana, který již dlouhá léta kritizuje islámské fanatiky, z nichž se dali mnozí na cestu teroru. Zeman se za své výroky nehodlá omlouvat, jak chtějí některé islámské organizace. A dobře udělal!

Udělejme si malý test.

Ve které zemi každý rok ukamenují či jiným způsobem zavraždí kolem tisíce žen jen proto, že se zamilovali do nemuslima? V Pákistánu.

Jak se jmenuje jediná země na světě, kde ženy dodnes nesmí řídit auta? Saúdská Arábie. Jako naprostá absurdita pak působí to, že od 1. dubna bylo ženám v tomto státě povoleno jezdit na kole. Ale jen v doprovodu muže, a pokud nebudou bicykl používat jako dopravní prostředek, ale pro zábavu. Doporučeno bylo jezdit v parcích a na odlehlých komunikacích…

Kde islamisté usekávají svým nepřátelům hlavy a mučí je tím nejhorším způsobem? V posledních letech i posledních týdnech v Iráku a Sýrii.

Ve kterých muslimských zemích je považován Žid za něco obzvlášť odporného? V téměř všech.

Ve kterých školách byly označeny nezahalené bílé nemuslimské učitelky za prostitutky, které nesmí učit malé muslimy? A teď pozor! V některých základních školách v anglickém Birminghamu. Vypukl kvůli tomu skandál, který řeší i premiér David Cameron.

Známé je i rčení, že „ne každý muslim je terorista, ale naprostá většina teroristů jsou muslimové“. Zní to jako vtip, ovšem jen do doby, než začneme analyzovat statistiky atentátů po celém světě. Pak, bohužel, dospějeme k tomu, že to pravda je.

A například, ve které zemi vojáci a policisté veřejně bičují ženy, které mají styk s křesťanem? V Súdánu.

Pokud ještě na závěr zůstaneme u Saúdské Arábie, která si stěžuje na českého prezidenta: V tomto státě je zakázaná výstavba křesťanských kostelů. Když nedávno Švýcaři rozhodli v demokratickém referendu o zákazu výstavby dalších minaretů, řešilo se to až na půdě OSN. Co tak zakázat stavbu všech mešit v Evropě, které jsou financovány právě ze Saúdské Arábie? Divili bychom se, kolik těchto staveb na starém kontinentu z peněz bohatého ropného království vzniklo.

Jistě, islám nelze paušálně označit za náboženství, které rozsévá pouze zlo. Ale radikalizace muslimských společností po celém světě je více než zřetelná, a pokud se tomu západní civilizace nezačne bránit, bude mít za několik desetiletí obrovské problémy.

S Milošem Zemanem se nedá souhlasit v mnoha věcech, ale pokud jde o jeho výroby o islamistech a teroristech, měli bychom ho podpořit. Politická korektnost musí v tomto případě stranou. Snad to pochopí i české ministerstvo zahraničí a odkáže Saúdské Araby do patřičných mezí.