Česká pošta

Česká pošta Zdroj: Profimedia.cz

JXD: Česká pošta by měla prodávat marihuanu!

Česká pošta bude vedle doručování dopisů taky prodávat cigarety. Drogu, proti níž stát bojuje a vybírá z ní nehoráznou spotřební daň, bude prodávat státní úřad. Myslím, že je to jen začátek. Z ekonomických důvodů bude muset pošta začít prodávat hulení.

Na České poště se začaly prodávat cigarety. Důvody jsou jednoznačné — nejde o to, aby si čekající na odbavení mohli alespoň zapálit, ale o peníze. „Hledáme každou korunu. Záleží nám na tom, jak se nedostat do ztrát,“ řekl iDnes šéf odboru komunikace Ivo Mravinac. „Cigarety se prodávají velice dobře. Je potřeba si uvědomit, že tento doplňkový prodej drobného zboží dělá asi 300 miliónů ročně a my jsme loni kvůli výpadku v listovních službách přišli o 620 miliónů korun.“

Rozhodnutí přichází v době, kdy se kuřáci cigaret stávají pronásledovanou menšinou, kuřácké restaurace alespoň v centru Prahy mizí jak Radovan Krejčíř před policií a tabákovému průmyslu rapidně klesají tržby. Jinak řečeno — v době, kdy jsou cigarety celkem nejistá komodita.

Co však má budoucnost, je marihuana. Přestože po letech došlo k mírnému poklesu zájmu mládeže o tuto drogu (chválabohu), tak dospělých kuřáků je tu tolik, že by díru v rozpočtu pošty zalepili natotata. Proto navrhuji, aby na každé poště hned u vchodu, ještě před přepážkami, byl malý stánek s gramovými sáčky marihuany, papírky a pro jistotu i s už ubalenými jointy. Klient pošty by si tedy ještě před příchodem do čekací haly koupil dva tři jointy, zapálil, vstoupil do haly (kde by bylo pochopitelně povolené kouření a dostatek popelníků), a než by na něj došla ve frontě řada, jointíka by vykouřil.

Pošta nejenže by vydělala, ale výrazně by se zvýšilo pochopení klientů pro nekonečné čekání ve frontách a nálada na celém úřadě.

Pokud pošta tento návrh přijme, žádám zaslat na adresu redakce korunu sedmdesát za každý na poště prodaný gram.