Jaromír Jágr a Andrej Babiš

Jaromír Jágr a Andrej Babiš Zdroj: Twitter Andreje Babiše / Petr Bednář

GLOSA MARKA STONIŠE: Nadívaný Babiš posypaný Jágrem

Šéf hnutí Ano Babiš vysvětlil svým novinám MfDnes, jak je to se spekulacemi, že hokejista Jágr před volbami mění dres a místo ODS podpoří právě jeho.

"Jaromír na našich předvolebních billboardech určitě nebude, ale sympatie v debatě vyjádřil." V rozhovoru, který doprovází fotka Jágra a Babiše na pozadí desítek zamordovaných kuřat, Babiš ještě vysvětlil, že spolu točili reklamní spoty na Vodňanské kuře: "Protože je hrdý Čech, tak je pro něj důležité, že jde příkladem, aby Češi jedli české potraviny." 


Je samozřejmě svatým právem Jaromíra Jágra točit reklamu, pro koho se mu zachce. To ostatně není nic nového - podpořil už třeba kola Olpran, televizní loterii Bingo, žvýkačky Bubble Tape, mast na kolena Gelactiv nebo Sazku.

Stejně tak je ovšem svatým právem novinářů, které Babiš vlastní, neověřovat přímo u Jaromíra Jágra, jak vlastně vypadala konkrétně debata s onou "vyjádřenou sympatií." Klidně to mohlo být totiž i tak:

"Jaromír, vieš, ja nemám len kurčatá, ale som šéfem volebného hnutí, čo zachrání tu našu krásnou českú zem!" "Fakt, Andreji? Ta to je supr. A teď mi ještě řekni, jak mám chytit to kuřecí stehno."