Miloš Zeman Václav Klaus

Miloš Zeman Václav Klaus Zdroj: profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Podle státního zástupce některé politické kotrmelce trestné nejsou!

Státní zastupitelství odložilo můj podnět na možnou korupci kolem prezidenta republiky. S radostí musím konstatovat, že očividnou blbavost mého podání neskousli. Proč ale jiná blbavá podání - třeba to na trafikanty z ODS - neodloží taky?

Když vzali do vazby ódéesácké trafikanty za to, že přijali za složení mandátu funkce v dozorčích radách, podal jsem trestní oznámení na možnou korupci kolem prezidenta republiky Miloše Zemana. Václav Klaus a Livie Klausové jej přes své celoživotně pravicovou orientaci podpořili proti pravicovému kandidátovi Schwarzenbergovi.

Po zvolení Zemana prezidentem paní Klausová nastupuje na velvyslanecký stolec v Bratislavě. Pan Jan Fischer zase před druhým kolem původně podporoval Schwarzenberga, pak přehodil výhybku a podpořil Zemana. Později se stal ministrem financí ve vládě přátel Miloše Zemana. Tak jsem to poslal panu Ištvánovi, ať to prošetří.

Podání doputovalo do Prahy, a tam ho státní zástupce Městského státního zastupitelství v Praze JUDr. Stanislav Potužník odložil. Rozhodl dle mého názoru správně a v souladu se zdravým rozumem. Pokud rozumím odůvodnění (v plném znění níže) - změny názorů a přijímání kompenzací jsou v politice demokratické země standardem.

Jsou standardem už od starého Řecka. Taky si to myslím. Ostatně proto jsem celé podání vytvořil. Takže panu státnímu zástupci Potužníkovi děkuji, a dovoluji si tímto zaslat do Olomouce jeho kolegovi Ivo Ištvanovi skromný dotaz: Proč se stejným odůvodněním také neodložíte causu ódéesáckých trafikantů?