Rusnokova hvězdná pěchota

Rusnokova hvězdná pěchota Zdroj: profimedia.cz, koláž Refexu

MAREK STONIŠ: Proč Rusnokově hvězdné pěchotě tečou nervy?

Loutkovému premiérovi Rusnokovi den před hlasováním o důvěře jakoby vytékaly nervy. Rozdal několik PR novinových rozhovorů a v jednom z nich (pro MfD) prohlásil na adresu předsedy sociální demokracie Sobotky, který velí svým poslancům během hlasování odejít ze Sněmovny, že je zvědav, jakou vládní "hvězdnou pěchotu" bude za pár dní sestavovat sám Sobotka.

Je vlastně záhada, proč se takhle šéf Zemanovy hvězdné pěchoty do předsedy sociální demokracie Sobotky naváží. Vzhledem k odbornému arzenálu Lidového domu je sice jisté, že by Sobotka nějakou svou variantu politické hvězdné pěchoty skutečně sestavil (Jan „parazit“ Mládek a spol.), ale to může být přece Rusnokovi úplně jedno. Problém parlamentní důvěry ho v těchto dnech netrápí, přece nám už veřejně slíbil (vyhrožoval), že klidně bude vládnout bez důvěry až do voleb. A možná i po nich, dodáváme my.

Jsou snad Rusnokovy aktuální hysterické výlevy výrazem nejistoty, že by se mu bez důvěry složitěji dostávalo Zemanovo komando třeba do ČEZu? Tomu se nějak nechce věřit....