Niki

Niki Zdroj: Youtube

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Nemám ráda Zemana, lepší je Obama, zpívá Nicky. Mládež zjevně málo bere drogy

Nový virál českého Internetu ukazuje, že kdyby se mládež věnovala psychedelickým drogám a jejich užívání, mělo by to zřejmě méně tragické dopady na její průměrný intelekt než  současné zbožštění konzumu, peněz a kariéry zlatokopky. To naopak vede k hluboké demenci, jak dokazuje klip umělkyně Nicky Tučkové.


„I wanna be like Agata Hanychová, Lucka Vondráčková...“ pěje roztomilá postpubestentní blondýnka Nicky. Dále pokračuje: „I am not bitch I wanna be rich, I have bit tits (nemá, pozn. aut.) I like politics.“


 

Celé umělecké dílo pak nese název Rich Boy. Angličtina interpretky je ještě horší než ta moje, a to je opravdu co říct. A přestože se prezentuje jako zlatokopka, tak je v podstatě levná. Stačí jí pár lajků. Pod videem totiž psáno: „Ahoj, jmenuju se Nicky a tohle je můj první videoclip. Dejte like, jestli se Vám bude líbit a sdílejte mociny prosíííím.“ Obrat „mociny prosííím“ v mých článcích odteď budete nacházet pravidelně.

 

Věnuji se problematice konopí třicet let, a posledních patnáct let - co děti mých vrstevníků začaly hulit - bývám pravidelně navštěvován v restauračním zařízení těmi vrstevníky, co za ucho vlekou potomka, abych zjistil, zda opravdu zblbl z té marihuany. Viděl jsem za ty léta kvanta puberťáků (většinou z bohatých rodin, kterým od dvanácti let dávali rodiče kapesné, že stačilo na gram skunku denně), co se vyhulili do naprosté pasivity a hlubokého přesvědčení, že je rodiče mají živit do (jejich) důchodu. Viděl jsem i několik kluků, kteří si vyhulili pěknou schízku (i když přiznávám, že k tomu hulení obvykle přišňupávali). Viděl jsem esoterické vyhulenkyně blábolící o aurách a jednorožcích. Ale takovej masakr, jako klip Nicky Tučkové, jsem ještě neviděl. To je demence v krystalicky čisté, esenciálně trapné a prakticky nepřekonatelné formě.

 

Proto si říkám: Nedopadla by Nicky lépe, kdyby místo sledování těch televizních pořadů a časopisů o Agátě raději kouřila marihuanu? Ale zároveň ve mne hlodá temná pochybnost: Nejsem už tak vyhulenej, že nerozeznám fake?