Raoul kandidáti

Raoul kandidáti Zdroj: Štěpán Mareš

Alternativní alternativa  ke všem alternativám. (V. Franz)
Svět je krááásný jako rozkvetlá  louka. (T. Fischerová)
Chci se k prezidentství promlčet. (J. Fischer)
Čím méně za mnou, tím větší ambice přede mnou. (J. Dienstbier ml.)
Potřebuji funkci. Nechcete mě? (J. Bobošíková)
9
Fotogalerie

Nevíte, komu dát hlas? Takhle bude volit redakce Reflexu

Jste bezradní a potřebujete nápovědu, nebo vás jednoduše zajímá, komu v pátek a sobotu hodí hlas lidé, s jejichž názory se setkáváte na stránkách Reflexu? V rámci redakční ankety jsme všem redaktorům a fotografům Reflexu položili jednu otázku, na níž jsme čekali stručnou odpověď: Kterému prezidentskému kandidátovi dáte v prvním kole svůj hlas a proč?

 

Jaroslav PleslJaroslav Plesl|Reflex.czJaroslav Plesl: Dám hlas Přemyslu Sobotkovi, protože ho navzdory všem svým výhradám považuju za nejpřijatelnějšího kandidáta ze všech, kteří se nabízejí.

 


Matěj BartošekMatěj Bartošek|Reflex.czMatěj Bartošek: Karlu Schwarzenbergovi. Prostě proto, že každá jiná volba se mi zdá horší.

 


Miroslav CvrčekMiroslav Cvrček|Reflex.czMiroslav Cvrček: Nevím. Pravděpodobně mi zbude Sobotka, protože má kvalifikaci k výkonu této funkce (připravuje se na ni ostatně už asi 10 let) a snad nekývne na všechno Bruselu, ale je to těžká volba.

 

Jiří X. DoležalJiří X. Doležal|Reflex.czJiří X. Doležal: Karlu Schwarzenbergovi, neboť mezi prezidentskými kandidáty jedinej není trapnej.

 



Petr HolecPetr Holec|Reflex.czPetr Holec: Fakt zatím nevím.

 



Petr KolářPetr Kolář|ArchívPetr Kolář: Přemyslu Sobotkovi. Z jedenáctky nabízených kandidátů mi pro výkon prezidentské funkce připadá po všech stránkách nejvhodnější. Sice nemá příliš šancí postoupit do druhého kola, ale krvavé kompromisy hodlám činit až v něm.

 


Milan TesařMilan Tesař|Reflex.czMilan Tesař: Bude to kníže, ačkoli má větší respekt než reflex. A doufám, že Vladimír F., Táňa F. a další nevolitelní sympaťáci doporučí svým fanouškům, aby mu pomohli.

 


Kateřina KadlecováKateřina Kadlecová|Reflex.czKateřina Kadlecová: Zuzaně Roithové. Někdejší ministryně zdravotnictví, senátorka a europoslankyně má dlouholeté zkušenosti z tuzemské i zahraniční politické scény, je vzdělaná, inteligentní, reprezentativní, proevropská, hovoří uměřeně, jasně a přesvědčivě, plní své sliby; stejně jako mně jí vadí, že aktuální prezidentská amnestie osvobodila tuneláře. A že doktorka Roithová nemá vedle alkoholiků, populistů a sympatizantů s komunisty šanci? Jako dlouhodobou voličku Strany zelených mě takový názor nijak neznepokojuje - dostaneme právě takového prezidenta, jakého si zasloužíme.

 

Tereza SpáčilováTereza Spáčilová|Reflex.czTereza Spáčilová: Odpovím, koho bych bývala volila: Miroslavu Němcovou. Škoda, že ještě neumíme klony, teď mi nezbývá, než volit racionálně. Nejméně mi vadí Přemysl Sobotka, tak asi jeho.

 


Luděk StaněkLuděk Staněk|Reflex.czLuděk Staněk: Nechci vypadat, že se vymlouvám, ale nemám zatím nejmenší tušení. Kdykoli mě napadne nějaký kandidát, okamžitě zjistím spoustu věcí, které mi na něm vadí. Takže pokud budu volit, lístek budu házet se zacpaným nosem. Jisté nicméně je, že v prvním kole nebudu volit ani Jana Fischera ani Miloše Zemana a ve druhém budu asi volit kohokoli, kdo bude případně stát proti Miloši Zemanovi.

 

Petr VolfPetr Volf|ArchívPetr Volf: Karla Schwarzenberga. Je slušný, vzdělaný, inteligentní, má výborné zahraniční kontakty, smysl pro humor. Prostě výrazná osobnost, která se nedá jen tak ovlivnit. Nemá bolševickou minulost a nemusel si ani měnit barvu obličeje! Jako jediný se psychicky z Hradu nesloží, protože s životem v palácích má svoje zkušenosti.

 

Petr VnoučekPetr Vnouček|ArchívPetr Vnouček: Nebudu volit s nadšením, ale hlas hodím Karlu Schwarzenbergovi. Proč? Oba favoriti jsou pro mě nepřijatelní a kníže mi – díky předvolebním preferencím - dává malou naději, že bychom mohli mít na Hradě kultivovaného člověka, kterému se okolní svět nebude smát do tváře – tedy alespoň v momentech, kdy bude mít otevřené oči. Prostě nejmenší zlo s reálnými šancemi na vítězství.

 

Markéta LukáškováMarkéta Lukášková|ArchívMarkéta Lukášková: Knížeti. Není to bejvalej komunista, není bezpáteřní a bezpohlavní. Ale důležitější, než co není, je to, co je. Je slušnej. A mít na Hradě šlechtice mi připadá tak nějak v pořádku. Úředníci a politici by měli zůstat zalezlý v kanclech v podhradí.

 


Tomáš TesařTomáš Tesař|Reflex.czTomáš Tesař: Bez komentáře

 



Jan ŠibíkJan Šibík|Reflex.czJan Šibík: Určitě Karla Schwarzenbergra, protože je osobnost, neintrikuje, rozlišuje podstatné od blbostí a je vtipný!

 


Ngyuen Phuong ThaoNgyuen Phuong Thao|ArchívNguyen Phuong Thao: V prvním kole bohužel nemám nikoho bez výhrad. Ale nebudu rozhodně volit favorita, který je snad pro mnohé zábavný svou arogancí a pohrdáním novináři, ale člověka který mi dá naději v civilizovanější jednání a kulturnější vystupování. 

 

Stanislav KrupařStanislav Krupař|ArchívStanislav Krupař: Vím jen, že v druhém kole nebubudu volit Miloše Zemana. Sympatická mi je Zuzana Roithová a Jiří Dienstbier. A nakonec přijatelný, s obrovskými výhradami, i Karel Schwarzenberg.

 

Zelený RaoulZelený Raoul|ArchívZelený Raoul: Bohužel, mé x-b lunagalaktické občanství mě neopravňuje šoupnout hlas žádné z těch přesezených prdelí, ale kdybych přece mohl, hodil bych do urny Miloše Zemana. Proč? Kvůli jeho fyziognomii, která je k potřebám mého bizarního a apokalyptického komixu stále vstřícnější. A kdyby vystoupal na Pražský hrad, byl by v mých příbězích stoprocentně pečený a stoprocentně vařený. Mimochodem, všimli jste si, že mezi jeho brady už lze schovat jízdní kolo?