volební urna

volební urna Zdroj: profimedia.cz

Alternativní alternativa  ke všem alternativám. (V. Franz)
Svět je krááásný jako rozkvetlá  louka. (T. Fischerová)
Chci se k prezidentství promlčet. (J. Fischer)
Čím méně za mnou, tím větší ambice přede mnou. (J. Dienstbier ml.)
Potřebuji funkci. Nechcete mě? (J. Bobošíková)
9
Fotogalerie

10 věcí, které byste měli vědět, než půjdete volit prezidenta

V posledních dnech vrcholí napětí. Všichni naoko dělají, že už je ta prezidentská volba fakt nezajímá, ale diskuze na internetu jsou vyhrocenější a nálada v jednotlivých táborech kandidátů bojovnější, než kdy dřív.

 

Chvílemi to vypadá, že někteří lidé hodlají páchat sebevraždu, nebo minimálně emigrovat, pokud jejich kandidát nevyhraje. Jestli jste jedni z nich a prezidentská volba ve vás vyvolává paniku a myšlenky na exil, přečtěte si následující desatero. Třeba vás uklidní, zmírní to vaši hysterii a nebudete brát celou věc tak fatálně.

 

1) Jan Fischer svoji kandidaturu na prezidenta nezruší, ani kdyby ho o to žádal Clint Eastwood v převleku za Boba Dylana. Neztrácejte proto čas čtením blogů a sledováním videí herců a zpěváků, kteří mají pocit, že jakožto umělci mají do volby prezidenta co kecat.

 

2) Ať už se prezidentem stane kdokoliv, chleba nezlevní. Nezlevní ani nic jiného, a výměnou hlavy státu se vlastně nezmění vůbec nic zásadního.

 

3) I kdyby na Hradě seděl váš kandidát, s jeho nástupem do úřadu se nezmění ani česká politika, ani čeští politici a ani vaši spoluobčané.

 

4) Právo zrušit Věci veřejné, Českou poštu nebo seriály na Nově prezident také nemá, a je úplně jedno jestli se jmenuje Roithová nebo Okamura.

 

5) Je úplně jedno, že váš kandidát nevyhraje. Cizinci se stejně budou stále domnívat, že Česká republika leží někde u Ruska. V tom lepším případě.

 

6) Ať to vyhraje kdokoliv, Jana Bobošíková nikdy kandidovat nepřestane.

 

7) Co se týče názoru vašeho kandidáta na amnestii, také se nemusíte bát, že byste zvolili špatně. Václav Klaus už stejně propustil úplně všechny.

 

8) Ani kníže na Hradě není zárukou toho, že se v podhradí neusadí krysy.

 

9) Ani úředník na Hradě není zárukou toho, že se v podhradí nebude krást.

 

10) Ať už to vyhraje kdokoliv, nemusíte se bát. Tomio Okamura se k tomu rozhodně vyjádří.