Studentske volby

Studentske volby Zdroj: ČTK

Již vzhůru, dělnická a vlastenecká mládeži!

Co jsme se my, rodiče, dozvěděli ze studentských voleb.

 

Studenti jsou recesisti. Jako jsme byli kdysi my. Volby vyhrála Česká pirátská strana, které dalo hlas 20,6 procenta z více než dvaceti tisíc studentů ze 170 škol. To se dá celkem pochopit, předsedou vlády nepochybně jednou musí být Pirát, který si stáhne programové prohlášení zadarmo z webu.

 

Piráti z Bruselu. Když jsem četl program pirátské strany, z jeho dikce na mě zavál duch Bruselu – samý udržitelný rozvoj a obnovitelné zdroje. Takže už by to pomalu chtělo nějaký nový vítr, třeba Českou stranu ajťáků.

 

ČSSD nepomohl ani teenager s rovnátky. Sociální demokraté jsou přitažliví hned pro pět studentů ze sta, což je vynikající úspěch mladistvého předsedy s rovnátky. Pokud si ještě posadí na hlavu kšiltovku a přidá mikinu s kapucí, příště to bude určitě aspoň šest procent. Oh yeah, a-há!

 

Gymnazisti volí neonacisty. Ano, uznávám, tu větu jsem schválně přehnal, abych vás trochu popíchl. Ve skutečnosti je to tak, že studentské volby nejsou reprezentativní, mladí lidé jsou logicky naivní a gymnázií bylo jen 77. A Dělnická strana sociální spravedlnosti, která dostala 10,4 procenta, nejsou žádní náckové, že ano. Je to jen nástupce Dělnické strany, která byla rozpuštěna Nejvyšším správním soudem kvůli neonacistické ideologii. Takže dobrý. Nebo ne?

 

Stop nepřizpůsobivým je lákavý slogan. Můžeme si říkat, že studentské volby jsou jenom takový srandaprojekt. Až do chvíle, než Dělnická strana dostane deset procent ve skutečných volbách.

 

Petr Nečas je sexy. Asi jako pouštět si Bakaláře na studentském mejdanu. Ocenilo to 7,8 procenta mladých. Ještě párkrát si šéf pravicové strany nasadí nakřivo vojenskou helmu a nechá se vyfotit s výrazem uštvaného králíčka, a hned bude pod pěti procenty.

 

Schwarzenberg je taky sexy. TOP 09 to má u mladých, bůhvíproč, pořád dobré. V roce 2010 studentské volby vyhrála, teď skončila druhá. Než jsem začal psát tento sloupek, šel jsem se zeptat patnáctiletého syna, koho by volil on. Přiznávám, byla ve mně malá dušička. Prý Schwarzenberga. A proč? Má hodně peněz, tak nepotřebuje krást. Ach jo …

 

Koalice plzeňské mládeže: DSSS/Piráti/ KSČM. Pozoruhodné výsledky přišly z Karlovarského kraje. Studentské volby simulovaly nadcházející krajské volby a Piráti s neonacisty by tam bez problému sestavili krajskou vládu. V Plzni to dopadlo stejně, jen by tam do koalice ještě potřebovali komunisty. Co by tomu asi tak řekl Patton?

 

Ještě naposledy k Pirátům a už toho nechám. Na stránkách pirátské strany jsem se dočetl, jak pirátské strany konstatovaly, že takzvaná válka proti terorismu skončila. Ježišmarjá, proč jste to neřekli dřív? Jdeme slavit!