Blokáda

Blokáda Zdroj: Ondřej Littera / MF Dnes / Profimedia.cz

Hnojmeni útočí! Není blokáda od zemědělců terorismus?

Chystaná středeční blokáda, kdy chtějí naši bodří zemědělci postihovat nevinné a nezúčastněné občany, nastoluje řadu otázek. První z nich zní: Není postihování nevinných náhodou terorismem?

 

Proti zrušení takzvané zelené nafty a proti zavedení daně z vína chtějí naši zemědělci (nikoliv zemedělci, jak to vyslovuje zemedělec Babiš) zablokovat silnice a citelně tak omezit práva občanů, kteří absolutně nemají do zavádění dotací a daní co mluvit.

 

Postihování nevinných a nezúčastněných je v naší civilizaci považováno za terorismus. Zemědělci mají stejnou logiku, podle níž bin Ládin zaútočil na WTC. Ti mrtví ve věžích také neměli nic společného se zahraniční politikou USA, proti které Ládin vystupoval, stejně jako naši řidiči nemají žádný vliv na proplácení takzvané zelené nafty. V Česku však bohužel nemáme SEALs, kteří by útočící hnojmeny zastřelili jako Usámu. Proto navrhuji dát jim okusit stejné logiky vlastními silami.

 

Jak opakovaně v Reflexu upozorňujeme, zákaz držení, pěstování a prodeje marihuany je zvláště v naší vychlastané zemi zcela nelegitimní. Zemědělci, ať už s háčkem, či bez něj, s tím samozřejmě nemají nic společného a nemohou za to. Podle jejich vlastní logiky je však třeba je za to nějak potrestat.

 

Proto navrhuji, aby každý, kdo je proti represi marihuany, na protest proti té represi ve středu pomočil nohy nějakému účastníkovi hnojmenské blokády a jejich ideologu Velebovi dvakrát. Ať sami poznají, jak chutná naprosté bezpráví, jemuž chtějí vystavit zcela nezúčastněné občany naší země.