Štrosmajer

Štrosmajer Zdroj: YouTube.com

Na podzim budete brečet! Česká televize vás ztrestá ještě víc než obvykle

Na Kavčích horách se rozhodli, že nás za naše vlastní peníze na podzim ztrestají ještě hůř než normálně. Nasadili proto do programu fakt pecky!

Tak například fantastický detektivní seriál Malý pitaval z velkého města, jeden z mnoha scenáristických zločinů prznitele TV tvorby Jaroslava Dietla. ČT tak následuje v explozi vysílání normalizačních TV seriálů a filmů komerční televize.

 

Problém je, že ČT, instituce povinně hrazená z našich daní mající definované jisté vznešené poslání, nemá komerční televize co následovat – nebo určitě ne v těch nejhorších trendech. Za luxus relativní komerční nezávislosti má jít trochu lepší nebo přinejmenším méně ohyzdnou cestou. Ale chtějte to po někom, jako je její právě končící šéf Jiří Janeček a jeho parta. Z někdejšího partajního reportéra prostě něco jako BBC nikdy nevypadne.

 

Dočkat se nemůžu ani návratu Miroslava Donutila, mistra tisíckrát opakovaných vtipů, které nebyly vtipné ani poprvé. Ten se nám pro změnu pomstí pořadem Trumfy, jak jinak. I když: jaký vlastně návrat? Donutil z ČT nikdy nezmizel a nikdy zřejmě ani nezmizí, dokud nezmizí ze světa. Když totiž zrovna nevykládal herecké vtipy a příhody, recyklovali na Kavčích horách měkké seriálové porno Tři plus jedna s Miroslavem Donutilem, v němž starý mistr zpravidla slintá nad mladými dívkami. Překvapuje mě, že to ČT prošlo před desátou hodinou.

 

 

A sakra, abych nezapomněl: taky se potěšíme s kluky z Pokondru, jestli je náhodou znáte; ti nám dopřejí Pokondr live. Vsadím se, že to bude bžunda jako vždycky, tihle dva totiž nikdy nezklamou. Jen mě trochu mrzí, že si je nyní povinně platím i já. Je to totiž stejné jako si povinně zaplatit pomalé řezání neumrtveného ucha. Taky se nasmějete! Že to ale zase s ČT bude nádherný podzim!