ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Reuters

Stovky syrských uprchlíků vyrazily do Evropy. Turecko jim bránit nebude
Stovky syrských uprchlíků vyrazily do Evropy. Turecko jim bránit nebude
Stovky syrských uprchlíků vyrazily do Evropy. Turecko jim bránit nebude
Stovky syrských uprchlíků vyrazily do Evropy. Turecko jim bránit nebude
Stovky syrských uprchlíků vyrazily do Evropy. Turecko jim bránit nebude
10
Fotogalerie

Komunisti ve vedení EU bojují za masovou migraci. Její podporu protlačili i do oficiálních dokumentů

Před pár dny navštívila komisařka Evropské unie pro vnitřní věci Ylva Johansson Tunisko, kde odsoudila ilegální imigraci, ale zároveň pozvala zdejší obyvatele, aby legálně přesídlili do Evropy. „V EU žije, pracuje a studuje více než 1 milion Tunisanů. Rádi přivítáme další, kteří přijedou legálně, aby studovali, pracovali a obohatili naše společnosti. Je však třeba zabránit neoprávněným vycestováním...“ napsala na svůj twitterový účet. Opět tak potvrdila, že cílem vedení EU není zastavit migraci do Evropy, ale pouze ji legalizovat a „řídit“.

Tunisko se v posledních letech potýká se stále většími ekonomickými problémy, hlavně v důsledku koronavirové krize, a je tedy otázkou, jestli slova eurokomisařky jen ještě více nepodnítí i ilegální migraci, byť ona ji odsoudila a vyzvala Tunisany, aby do Evropy migrovali legálně.

Dalším aspektem je skutečnost, že v situaci, kdy řadě evropských zemí začíná masová migrace způsobovat větší problémy než přínosy, představitelka vedení EU naopak vyzývá k pokračování masové migrace do Evropy.

Osobně mne to nepřekvapuje, protože kdo si přečetl knihu bývalého europoslance Jana Kellera Evropské rozpory ve světle migrace, tak v této knize nalezne přesné citace a odkazy na dokumenty schválené vedením EU o tom, že cílem politiky vedení EU není omezit masovou migraci do Evropy, ale pouze ji legalizovat a řídit. Mnohdy takový postoj evropských politiků vychází z myšlenek dnešní nové levice, že Evropané nemají právo bránit migraci z ostatních míst světa (hlavě z Afriky a islámských zemí) do Evropy. Tato idea otevřených hranic vychází z jejich ideologického přesvědčení, že „právo migrovat je základním lidským právem“.

Proto nepřekvapí, že výše zmiňovaná eurokomisařka pro vnitřní záležitosti Ylva Johansson byla na počátku své politické kariéry zvolena nejprve za švédské komunisty (Vänsterpartiet Kommunisterna) a pak přešla k švédské sociální demokracii, kde patří k nejlevicovější části strany. Proslavil ji například skandál, kdy veřejně tvrdila, že počty znásilnění ve Švédsku klesají, což bylo prokázáno jako lživé tvrzení. Naopak počty znásilnění rostly. V otázce masové migrace patří mezi nejprogresivnější politiky a trvale propaguje legální masovou migraci do Evropy.

Co jsem si zatím všiml na české politické a mediální scéně, tak prohlášením Ylvy Johansson v Tunisku není věnována žádná pozornost, přestože jí propagovaná politika podpory masové migrace do Evropy bude mít zásadní vliv i na budoucnost České republiky v rámci EU.