Video placeholde
Roman Prymula na zápase fotbalové Slavie (18.2.2021)
Roman Prymula na zápase fotbalové Slavie (18.2.2021)
Roman Prymula (vlevo) v hledišti na zápase fotbalové Slavie, vpravo šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík (18.2.2021)
Roman Prymula v hledišti na zápase fotbalové Slavie  (18.2.2021)
Roman Prymula se přišel podívat na zápas Slavie
6
Fotogalerie

Babiš využil služeb "nesmrtelné tety" a zařízl Prymulu kvůli fotbalu. Opravdu to takhle chceme?

Prymula zvažoval, zda v příštích dnech nedoporučit tvrdý lockdown s omezením pohybu a setkávání. Pak šel na fotbal. Nic neporušil. Popudil ale veřejné mínění - my nemůžeme a on ano? Babiš se ho bez váhání zbavil. Pojďme se nad tím krátce zamyslet "trochu jinak".

1) Co vypovídá přítomnost Romana Prymuly na fotbalovém utkání o tom, jestli objektivně je, nebo není potřeba v příštích dnech tvrdý lockdown?

Nic.

2) Co vypovídá přítomnost Romana Prymuly na fotbalovém utkání o tom, jaké jsou jeho odborné kompetence, znalosti a tudíž i schopnost správně radit komukoliv, jak zemi co nejlépe provést epidemií?

Nic.

3) Co vypovídá přítomnost Romana Prymuly na fotbalovém utkání o něm samotném?

Že není bezchybný, stejně jako není bezchybný žádný člověk. Ano, svou účastí na tribuně mohl u části veřejnosti vyvolat dojem, že přísná opatření není třeba dodržovat. Nicméně NEPORUŠIL ani jediné nařízení.

Andrej Babiš, jemuž Prymula dělal poradce, velmi dobře ví, jak uvažuje velká část veřejnosti. Jeho propaganistický tým dlouhodobě využívá silnou a účinnou emoci - závist. Takže premiér, který sám neustále káže vodu a pije víno (nešel do povinné karantény, protože má "vysoké stropy"; jel k moři, když ostatní vyzýval k domácí dovolené; už roky vládne, přestože ho policie stíhá za dotační machinace; je v obrovském střetu zájmů atd.), Prymulu bez váhání zařízl. Už podruhé. Zcela bez ohledu na to, jak kvalitní je či není epidemiolog a poradce. Národ je spokojen, že neoblíbený papaláš dostal, co zasloužil.

Kdo bude Babišovi radit místo Prymuly? Když musel na podzim odejít z ministerstva zdravotnictví, premiér ho nahradil Janem Blatným. Ten o epidemiologii neví nic, ministerstvo personálně rozložil, zakázal i kafe v kelímku, výsledky jeho boje s epidemií zažíváme denně na vlastní kůži. Ale při porušení nařízení ho ještě nikdo nepřistihl, takže můžeme být spokojeni. Takhle to přece chceme. Opravdu?