Odsouzený vrah Petr Kramný.

Odsouzený vrah Petr Kramný. Zdroj: Foto ara

Kramný se tvářil jako vzorný otec a manžel, vyklubal se z něj vrah!
Kramný prohrál další soud: Křivě obvinil detektivy z násilí
Petr Kramný má jasno, ještě ho čeká 26 let za zdmi kriminálu.
Petr Kramný
Petra Kramného přivedli před soud ozbrojenci.
11
Fotogalerie

Kramného za mříže nedostala vražda manželky a dcery, ale prohnilá státní správa

Česká republika je i třicet let po revoluci zemí, kde si občan nemůže být jistý svou bezpečností před svévolí státních úřadů (jak policie či státních zástupců, tak i soudů), které ho mohou obvinit a odsoudit na základě vykonstruovaných důkazů jako v dobách komunistické diktatury. Příkladem toho není pouze kauza Petra Kramného, ale také třeba případ nepohodlného a dnes již bývalého zaměstnance ministerstva obrany Jaroslava Štefce, muže, který zřejmě stál v cestě mafii řádící na ministerstvu obrany a tunelující státní rozpočet.

Krátce bych rád připomněl kauzu Štefec: v roce 2010 byl Štefec zastaven policejní hlídkou při cestě do práce na ministerstvu obrany. Během kontroly spatřil policista v zadní části vozu ležet pistoli a vyzval Štefce, aby mu ji podal. Ten se zachoval duchapřítomně a pistoli podat odmítl, a tak na zbrani nebyly nalezeny jeho otisky, tedy vlastně žádné otisky, protože pistole byla ošetřena speciální látkou likvidující jakékoliv biologické stopy. Kdyby Štefec pistoli uchopil a podal, zůstaly by na ní jen jeho otisky a on by čelil obvinění z nedovoleného ozbrojování. Takto ovšem nález pistole skončil zjištěním, že pistole není jeho a že je možné, že mu ji podstrčili samotní policisté. To se ale již nevyšetřovalo a nikdo z podstrčení pistole nebyl obviněn. Pistole se prostě záhadně objevila.

Byť nález nelegální pistole skončil pro Štefce dobře a nebylo prokázáno, že by byla jeho, Štefec na ministerstvu obrany skončil. Vlastně mohl být ještě rád. Mohlo se totiž stát, že dalším pokusem o jeho diskreditaci by již nebylo jen podstrčení něčeho ilegálního. Protože ať již usiloval o likvidaci Štefce kdokoliv, mohl k tomu mít velmi dobrý důvod. Pan Štefec totiž pracoval na rozkrytí korupce na ministerstvu obrany, přičemž vycházelo najevo, že firmy, úředníci apod. se obohacovali ze státního rozpočtu.

Píšu o tomto případu hlavně kvůli tomu, že ukazuje prohnilost současné státní správy, která začíná mnohdy u řadových úředníků, policistů, vojáků apod. a pokračuje do nejvyšších pater. Vše je ovšem tak dobře zorganizováno, že my – veřejnost – se většinou dozvíme jen o výjimečných případech, které se podaří odhalit, a to buď díky nedůslednosti pachatelů z řad státních zaměstnanců a politiků, nebo z důvodu jejich nenažranosti, která pak většinou urychlí jejich pád.

Podle mne je ovšem případ Kramný mnohem složitější a o to nebezpečnější. Je to případ, jenž ukazuje, jak může skončit kterýkoliv občan České republiky, který bude z nějakého důvodu nepohodlný či bude potřeba ho „obětovat“, aby se zamaskovala nějaká nepříjemná věc. V případě Kramného se hrálo o hodně. Egypt totiž ročně navštěvují statisíce Čechů. Jen v roce 2017 jej podle Českého statistického úřadu navštívilo zhruba 245 000 Čechů. Pokud by široce medializovaná kauza smrti manželky a dcery Kramného byla uzavřena jako smrt z důvodu například otravy či infekce smrtelnou bakterií v hotelu, byly by ohroženy stamilionové příjmy cestovních kanceláří. Mohla by totiž vypuknout panika spojená s následným rušením zájezdů do Egypta.

O případu Kramný se již napsalo víc než dost článků a analýz. Za dosti zásadní považuji nedávné vydání časopisu Reflex, které souhrnně popisuje celou kauzu v analýze pod názvem „Zpackané vyšetřování a soudní proces. Otevře se znovu případ Petra Kramného?“ a rozhovor s europoslancem Zdechovským – „Většina důkazů v kauze Kramný je buď slabá, nebo jsou to falzifikáty, říká europoslanec Tomáš Zdechovský“. 

Osobně bych k celé kauze rád dodal několik poznámek, které moc nebyly mediálně prezentovány, ale které doporučuji k prostudování pro případ, že byste se sami dostali do podobné situace jako Kramný a jeho rodina.

V první řadě mi je divné, že těla manželky Kramného a jeho dcery se vrátila z Egypta bez vnitřních orgánů. V médiích jsem nenalezl informaci, zda byly obětem po převozu do České republiky zjišťovány v těle stopy po otravě, například jídlem. Nevím, zda je to vůbec realizovatelné bez možnosti analyzovat vnitřní orgány, k tomu ať se vyjádří odborníci, ale podle mne je toto nejzásadnější informace. Vnitřní orgány mrtvé matky a dcery prostě zůstaly v Egyptě.

Za poslední roky bylo mnoho případů, kdy v Egyptě zemřeli turisté a vrátili se zpět do svých domovských zemí bez vnitřních orgánů. U některých se údajně prokázala otrava. Mohl toto být i případ Kramných? Ve spisu egyptské policie z vyšetřování smrti se totiž píše, že byly zjištěny stopy otravy jedovatou látkou, a ne zásahu elektřinou, jak tvrdí český státní zástupce.

Egypt je navíc mezi mnohými cestovateli a zaměstnanci zahraničních firem neblaze proslulý tím, že zde dochází k zpracovávání zkaženého masa do jídla, uzenin apod. Ty jsou pak prodávány a mohou se dostat i do turistických resortů a hotelů.

Například egyptský web Misr5 zveřejnil v roce 2019 zprávu o odhalení několika tun zkaženého masa, které se v jedné restauraci zpracovávalo do jídla pro zákazníky. „Akce vedla k odhalení tun zkaženého oslího a drůbežího masa, které používala restaurace – mající své pobočky v části Dokki a Agoza – k přípravě pokrmů. (…) Byly odebrány vzorky ze zajištěného materiálu k provedení analýzy inspektory veterinárního lékařství. Zpráva potvrdila, že jídlo obsahující maso „koňovitých“, tzn. maso z oslů, a dále z drůbeže a nakládanou zeleninu je zkažené,“ informuje tento egyptský web.

Před několika lety jsem měl sám jet do Egypta v rámci pracovní cesty a můj služební kontakt v Egyptě mne důrazně upozorňoval, abych po příletu do Egypta nikde nejedl žádné maso, hlavně uzeniny, protože v té době měly být odhaleny skupiny zločinců, které do masových výrobků při přípravě mlely i mršiny zvířat. Právě z takovéhoto výrobku může být smrtelná otrava.

Rád bych zdůraznil, že egyptské úřady se snaží bojovat se skupinami zločinců, kteří používají k výrobě jídla zkažené maso, ale i tak dochází k případům, kdy se lidem prodávají jídla ze zkaženého masa. Bylo by proto zajímavé zjistit, jestli v případě matky a dcery Kramných byly provedeny testy na možnost takové otravy, Tedy pokud to možné zjistit je, když z Egypta nedorazily jejich vnitřní orgány.

Shrňme si tedy veřejně známá fakta. K údajné vraždě došlo v Egyptě, tedy mimo území České republiky. Kramného ovšem soudí český soud, a to přes skutečnost, že egyptské úřady dospěly k závěru, že matka s dcerou nebyly Kramným zavražděny a nejsou pro to důkazy. Naopak se dozvídáme o tom, že obžaloba některé důkazy proti Kramnému nejspíše zfalšovala a použila nejspíše v rozporu se zákonem, což odsouhlasilo několik českých soudů. Vychází mi z toho jediný závěr. Žádný člověk v České republice si nemůže být jistý před zlovůlí policie, státních zástupců a soudů, kteří mohou beztrestně zavřít člověka bez přímých důkazů na základě obvinění, že měl něco spáchat mimo území České republiky, a to v situaci, kdy úřady země, v níž mělo dojít ke zločinu, dospěly k závěru, že se zločin nestal.

Takový stav bych čekal v diktatuře a totalitě, ale ne v zemi, která tvrdí, že je demokratickým a právním státem. A toto vše už 30 let tolerují všechny politické strany od levice po pravici, včetně bojovníků proti Lukašenkovi a komunistické Číně! Možná by se tito politici měli také podívat, co se děje u nich doma v Česku, protože takto jednou mohou státní orgány uvěznit i je jako nepohodlné.