Šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš dostal ban na Facebooku za zveřejnění aktuální obálky

Šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš dostal ban na Facebooku za zveřejnění aktuální obálky Zdroj: Reflex

Marek Stoniš: Jak mne kvůli aktuální obálce Reflexu zablokoval Facebook

Svůj osobní facebookový účet používám, až na výjimky, ke sdílení soukromých aktivit. Hlavně ke chlubení pětiletým synem, jak jinak. Včera jsem onu výjimku učinil a přidal jsem na svůj profil aktuální obálku Reflexu. Vysvětlovat ji nemá smysl, bylo by to urážkou inteligence čtenářů. Kdo chce přesto vědět více o mém postoji k hnutí Black Lives Matter, nechť si přečte aktuální úvodník Reflexu.

Pod zmíněným facebookovým příspěvkem se rozproudila prudká diskuse. Očekávaně. Stejně tak se dalo čekat, že mě novodobí udavači a strážci politické korektnosti nahlásí k facebookové ideopolicii, která sídlí bůhvíkde. Prý v Irsku. I stalo se. Příspěvek už na Facebooku nenajdete, ani diskusi pod ním.

"Závadnou" obálku v tiskové kvalitě si stáhnete ZDE >>>

A já osobně jsem byl potrestán 24hodinovým banem, takzvaný banánem, protože jsem „porušil zásady komunity“. Jaké mě ani moc nezajímá; ani nechci pátrat po hrbatých duších, jež mě nahlásily, aby nikdo na sociálních sítích můj status s obálkou nemohl vidět a diskutovat o ní. Takže nemůžu na Facebook jeden den nic přidávat ani komentovat. No a co.

Nicméně, dvě dobré zprávy závěrem: Na facebookové stránce našeho titulu obálka stále visí a v trafikách nás taky najdete. Odtud nás Koniášové z Facebooku ještě stáhnout nedokážou.

Reflex č. 25/2020 je k dostání i na webu ikiosek.cz, odkud si ho můžete pohodlně objednat domů >>>

Reflex 25/2020Reflex 25/2020|Archív