Nýtařka Rosie - Ilustrační kresba

Nýtařka Rosie - Ilustrační kresba Zdroj: Archív

Dnes je Mezinárodní den žen. Chtělo by to méně feminismu a více ženskosti

Mezinárodní den žen připadající každoročně na 8. březen je vzpomínkou na newyorské švadleny, které v roce 1908 stávkovaly za vyšší platy. Dnes tento výroční den v praxi vypadá tak, že muž koupí ženě čokoládu a květinu. Spíš je tedy 8. březen dnem, kdy se po mužích chce, aby více mysleli na svou ženu. Na tom by asi nebylo nic tak špatného, kdyby snad ženy taky někdy myslely více na muže.

Profil ženy a muže dnes vypadá úplně jinak, než před sto lety. Především: Na ženu bylo dříve nahlíženo primárně jako na matku. Muž byl zase celé dny v práci. A dnes? Po ženách se dnes chce, aby se mužům v profesi vyrovnaly, ale aby zároveň zůstaly matkami, měly doma skvěle uklizeno a byly krásné. Mužům primárně zůstalo chodit do práce, ale přibyly jim další povinnosti: Po práci starost o děti, úkoly v domácnosti, často dokonce vaření. V podstatě to ženy dnes berou tak, že pokud ony chodí do práce stejně jako muži, mají mít i muži polovinu povinností v domácnosti. Takže se tradiční rozdělení rolí úplně vytratilo.

Otázkou ale zůstává, jaký vliv má popření výhod toho, že je někdo muž a někdo žena. Dnešní korektní společnost se snaží setřít rozdílnost pohlaví. Popřít skutečnost, že je žena biologicky jiná než muž a naopak. Oba mají dělat v podstatě totéž, což ovšem ve skutečném životě vede k tomu, že podléhají frustraci, protože samotné mateřství je nenaplňuje a moderní společnost je tlačí k rychlému návratu k profesi. Často za to zástupně vinní své muže, protože jsou jednoduše první na ráně.

Co ale ženy nutí chovat se proti své přirozenosti? Kdo a proč chce, aby ženy byly muži? Ideologie. Umělá konstrukce, jak má být společnost, včetně rolí žen a mužů, uspořádána. Je to čistě levicová, socialistická představa. Feminismus. Názory, které se plíživě usazují v našich myslích, a to tak úspěšně, že si mnozí z nás myslí, že jde o odvěkou pravdu.

Realita ale vypadá tak, že jsou ženy na mateřské často zbytečně frustrované jen proto, že si jiní myslí, že se musí mužům vyrovnat.  A kvůli tomu se pak rozpadají rodiny. Je tedy zjevné, že ideologie, která měla ženy rádoby osvobodit, selhává a ženám a vlastně všem škodí.

Přejme dnes ženám k jejich „svátku“ hlavně svobodnou mysl.