Naomi Seibtová

Naomi Seibtová Zdroj: Profimedia.cz

Německá „anti-Greta“ Naomi Seibtová: Nechci, abyste panikařili, ale chci, abyste přemýšleli

Nejdříve byla Greta. Podle zákona akce a reakce se však musí nutně objevit protipól, a proto tu máme nyní i tzv. Anti-Gretu, 19letou Naomi Seibtovou, která se označuje nejen jako klimatická realistka, ale ve svých projevech vystupuje například proti feminismu a imigraci.

Naomi Seibtová se označení Anti-Greta nezamlouvá, přesto ji tak většina médií nazývá. Znát ji můžete především z videí na YouTube, kam svůj první příspěvek nahrála v květnu 2019 a kde má na svém kanále přes 66 tisíc od­běratelů.

Německá teenagerka pochází z Münsteru, kde i vychodila Gymnázium svatého Mauritze. O politiku a politická témata se začala zajímat již ve velmi útlém věku, v čemž ji podporovala i matka právnička. Sympatizuje také s německou stranou AfD – Alternativou pro Německo. Naomi se účastnila některých jejích soutěží a vystoupila na stranické akci. Sama se však označuje za libertariánku a odmítá, že by byla členkou této strany.

The Heartland Institute

Téma, jímž se nejvíce zviditelnila, je opozice proti tezi o globálním oteplování. Ve svých videích říká, že věda o klimatických změnách není vědou a klimatičtí vědci publikují závěry před tím, než je otestují, a zakládají své předpoklady na nesouvislých modelech. To je, dle jejích slov, urážka vědy jako takové.

Heartland Institute pořádá také konferenci klimatického realismu, která se minulý rok v prosinci konala v Madridu souběžně s klimatickou konferencí Spojených národů, kde vystupovala Greta Thunbergová. V záznamu z konference Naomi vysvětluje cestu ke svému současnému názoru.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!