Zdroj: OMV

PRÉMIOVOU NAFTU POŽADUJTE VŽDYCKY. NEJEN, KDYŽ UDEŘÍ EXTRÉMNÍ MRAZY!

Od prvního prosince nabízejí čerpací stanice výhradně zimní naftu. Jenže motoristé už většinou netuší, že se pod tímto termínem ukrývá hned několik typů s rozdílnou odolností vůči nízkým teplotám. Pokud chcete mít stoprocentní jistotu, že nezůstanete stát u silnice kvůli zamrzlé naftě, spolehněte se na prémiové produkty. Nafta MaxxMotion Diesel má filtrovatelnost až do čtyřiceti stupňů pod nulou.

Zatímco benzin začíná tuhnout až při minus čtyřiceti, nafta dokáže zazlobit už kolem nuly. Při nízkých teplotách z paliva vypadávají tuhé parafiny, které ucpávají palivový filtr a znemožní dodávku paliva do motoru. Auto klidně i v nejhorších mrazech nastartuje, ale zastaví se po pár kilometrech jízdy. Když už se to stane, pomůže jen odtah do tepla. Je na to třeba myslet včas tankováním kvalitní zimní nafty.

TEPLOTA NEJASNÁ

Každý rozumný majitel dieselového auta se tak spolehlivě drží rady vyjezdit do zimy letní palivo. Už od počátku října je na čerpacích stanicích k dostání přechodová nafta s filtrovatelností do minus deseti. Od poloviny listopadu pak začínají rafinerie dodávat palivo s odolností do minus dvaceti. Potíž je v tom, že se v nádrži mísí se zbytky letní nafty. Reálná filtrovatelnost paliva v autě je proto obvykle nižší. Potíž s naftou v zimě způsobuje nejistota, jaký je vlastně bod tuhnutí obsahu nádrže vašeho vozu.

100% JISTOTA

Zákazníci čerpacích stanic se potřebují na tankované palivo spolehnout za každých podmínek. Proto čerpací stanice OMV nabízí palivo MaxxMotion Diesel s celoročně stejnou kvalitou. Mezi hlavní ýhody patří velmi nízký bod filtrovatelnosti. Zimní nafta společnosti OMV MaxxMotion Diesel tak odolává teplotám až minus čtyřicet stupňů Celsia. Dosahuje toho díky nadstandardní aktivaci. Zejména pak vyniká vysokým cetanovým číslem, které se podílí na lepším a čistějším spalovacím procesu. Dokonce maximalizuje výkon a snižuje emise. Dokáže vyčistit motor i palivovou soustavu od usazenin již po 1. natankování a zabránit dalším. Díky vylepšeným komponentům tolik nepění při tankování, což ve výsledku šetří čas.

OMV