Zdroj: Husqvarna

5
Fotogalerie

Dokonalý trávník bez práce? Pozvěte na pomoc roboty

Přesně tohle se dá očekávat od Automoweru – akumulátorové sekačky od Husqvarny. Tato robotická sekačka seká ve dne v noci, za deště, nikoho neruší, zvládne i nerovný terén se sklonem až 45° a po práci si najde i cestu domů, aniž by se zatoulala do hospody. Práci jí můžete naplánovat jak manuálně, tak i přes mobilní aplikaci Automower connect.

Jak to funguje?

Pokyny dostává buď manuálně, nebo přes mobilní aplikaci. Náš pracant seká po malých částech, nikam nespěchá, chce mít trávník tip-ťop. Pohybuje se v prostoru vymezeném ohraničujícím kabelem, a když si připlatíte, tak si s radostí vymezí pracoviště pomocí GPS technologie.  A po práci si odjede do nabíjecí stanice.

Rychlá instalace

Celek se skládá ze tří hlavních částí: sekačky, nabíjecí stanice a ohraničujícího kabelu. Automower si vyžaduje instalaci, ale nebojte, je to jen jednorázové úsilí, které se promítne do spousty let vytouženého pohodlí! Kabely vytvoříte hranice, přes které se Automower nedostane. A buďte bez obav, kabeláž je schována pár centimetrů pod zemí, žádná estetická změna se nekoná.

Robot pro každou zahradu

Jako správný technologický machr si Automower poradí i s nedokonalým terénem, menší díry ho prostě nezaskočí. Vyjede i do kopce se sklonem 45°, aniž by se zadýchal. Nezastaví ho ani pár popadaných jablek. Džus ani jablečné pyré vám z nich bohužel neudělá.

Bezpečnost na prvním místě

Proti krádeži je náš pomocník chráněn heslem, při zvednutí stroje je možno nastavit alarm. A kdyby si ho přece jen někdo odnesl, tak má smůlu. Každý stroj má totiž svou jedinečnou nabíjecí stanici. V neposlední řadě je zde zabudovaná funkce stopování, kterou aktivujete již zmíněnou aplikací.