Zdroj: Husqvarna

3
Fotogalerie

Akumulátorové stroje: Proč se vyplatí do nich investovat?

Akumulátorové stroje jsou pro mnohé zahradníky naprostou novinkou. Je třeba zmínit, že Husqvarna se jejich výrobou zabývá už déle než dvacet let, kdy v roce 1995 hrdě představila první robotickou sekačku na trávu.

Od té doby společnost Husqvarna stále provádí vývoj aku strojů a svým zákazníkům nabízí léty prověřené technologie, které pohodlně a tiše zvládnou práci jak na zahradě, tak i v lese.

Husqvarna


1.      Jsou aku stroje vhodné i pro profesionální použití?
 
Akumulátor Li-Ion 36V poskytuje obdobný výkon a dlouhou životnost jako běžný benzinový motor. Navíc do vzduchu nevypouští žádné přímé emise. Je zhotoven tak, aby s přehledem vydržel i náročnější používání. A jaká je největší výhoda těchto baterií? Jsou vhodné pro všechny ručně nesené stroje, v případě potřeby můžete rychle přehodit baterii například z vyžínače, foukače nebo nůžek na živé ploty, použít ji do řetězové pily a nerušeně pokračovat v práci.
 
2.      Proč bych se měl rozhodnout pro koupi tohoto stroje?
 
Ochráníte tím nejen sousedské vztahy, ale také vaše zdraví. Nízká hmotnost strojů, tichý chod a nulové emise výfukových plynů jsou správnými sparing partnery pro zdravý pohyb. Při práci s akumulátorovými stroji pracujete na čerstvém vzduchu a sami poznáte, že vám práce půjde lépe od ruky.

Husqvarna


3.      Jak dlouho dokáže akumulátor pracovat bez nabití?

Na jedno nabití akumulátoru uděláte tolik práce jako na jednu nádrž benzinu. Ovládání akumulátorových výrobků je soustředěno do jednoho panelu, kde mimo jiné naleznete tlačítko "Save", které spustí ekonomický režim a zajistí delší výdrž baterie.