Zdroj: Husqvarna

5
Fotogalerie

Jak vybrat vhodný aku stroj a na co dát pozor?

Akumulátorová zahradní technika Husqvarna dokáže nahradit všechny benzinové stroje používané při běžné údržbě v okolí domu a na zahradě. Vyrovná se jim výkonem, předčí je ve všem ostatním.

S výběrem akumulátorových strojů vám radí produktový specialista firmy Husqvarna Tomáš Nevečeřal.

Práce na zahradě se dnes neobejde bez pomoci strojů. Sekání trávy, střihání živých plotů, prořezávání stromů či příprava palivového dříví většinou vyžadují použití techniky. Husqvarna má pro všechny tyto účely na výběr vždy z několika typů a koncepcí. Jsou ale případy, kdy nejlepší volbou jsou akumulátorové stroje. Načrtněme si několik modelových situací.

Snadná obsluha

Požadujeme snadnou obsluhu a co nejmenší námahu. Naše přání splní akumulátorové stroje Husqvarna. Odpadá startování nebo natahování prodlužovacího kabelu, stačí stisk tlačítka a můžeme pracovat. Akumulátorová technika je lehká, má nejnižší vibrace a nejlepší ovladatelnost. Obsluhu ani její okolí neobtěžují výfukové plyny.

Ušetříte peníze

Chceme ušetřit na provozních nákladech. Neustálé doplňování paliva a motorového oleje do čtyřdobých spalovacích motorů či míchání benzinu s olejem pro dvoutakty, náročná údržba a servis benzinových strojů jsou pro uživatele akumulátorových strojů Husqvarna minulostí. Kdo jednou vyzkouší ten rozdíl, nebude chtít nic jiného. Na lepší se dobře zvyká.

Tichý chod

Prací na zahradě nechceme rušit své blízké ani sousedy. Jednoznačnou volbou je akumulátorová technika. Např. robotické sekačky Husqvarna Automower sekají tak tiše, že mohou pracovat i v noci. Stejně jako u všech ostatních strojů poháněných energií z lithiových článků, slyšíme pouze zvuk pracovní části, nikoli motor.

Dlouhá životnost

Stroje musejí být vždy připraveny pustit se do práce. Akumulátorová technika Husqvarna je díky své konstrukci maximálně spolehlivá a vyniká dlouhou životností. Lithiové akumulátory mají vysokou kapacitu a minimální samovybíjení, takže jsou stále v pohotovosti. Práce na zahradě může začít okamžitě a kdykoli.