Zdroj: Husqvarna

Zkontrolujte, servisujte, udržujte a nastartujte!

Dříve než začnete, proveďte dvojí kontrolu všech části stroje, především těch, které jsou důležité z hlediska bezpečnosti (mělo by to být samozřejmostí před každým nastartováním stroje). 

Zkontrolujte, zda se na noži nebo na jakékoliv části řezného příslušenství nevyskytují viditelné praskliny a ujistěte se, že:

1. pojistná matice vyžínacího nože nebo strunová hlava jsou řádně utaženy

2. zátka na palivové nádrži je řádně utažena  

3. ochranný kryt  nože a strunové hlavy není poškozen

4. sytič, stop spínač fungují správně

5. se nůž nebo strunová hlava se nepohybuje, když je stroj ve volnoběžných otáčkách

 6. je popruh nastaven tak, aby umožňoval pohodlnou a bezpečnou práci.

Jak křovinořez nastartovat?

Během práce dejte pozor na osoby stojící příliš blízko; všechny modely mají určité bezpečnostní vzdálenosti. Nejčastěji je to 10-15 metrů. Umístěte stroj na zem na pevný povrch s řeznou části vzdálenou od okolních předmětů. Otočte páčku sytiče do polohy pro start. Držte stroj jednou rukou, ne nohou,  a druhou rukou uchopte rukojeť startéru. Vytahujte ji pomalu, dokud neucítíte odpor a pak jí plynule a rychle potáhněte. Jakmile se motor spustí, nezapomeňte vypnout páčku sytiče.

Údržba & servis

Práce s dobře nabroušeným nožem je mnohem efektivnější. Proto se snažte brousit nože poměrně často, nejlépe po každém doplňování paliva. Pravidelná údržba také prodlužuje životnost stroje. Tuto údržbu provedou i u nejbližšího autorizovaného prodejce Husqvarna. Určitě se vyplatí.