Zdroj: Husqvarna

Neocenitelný pomocník na zahradu – to je motorová pila

Málokterý kutil si umí představit, že by tento užitečný pomocník chyběl v jeho seznamu pracovního nářadí. Řetězová pila se dá využít k různým činnostem. Oceníte ji při kácení stromů, prořezávání větví a při přípravě palivového dříví. Ve srovnání s klasickými ručními pilami je práce s motorovkou méně fyzicky náročná a dokáže uspořit spoustu času.

 Vlastnosti řetězových pil

Motorová farmářská pila Husqvarna 445 je vhodná pro všestranné použití. Disponuje speciálním motorem X-Torq®, který snižuje výfukovéemise a zaručuje nižší spotřebu paliva až o 20 %. Snadné ovládání pily je zajištěno díky funkci automatického vracení spínače do polohy STOP a viditelné hladině palivové směsi. Pro rychlý start s minimální námahou je tato motorová pila vybavena unikátním systémem Smart Start. Díky odstředivému systému čištění nasávaného vzduchu opadá i míra opotřebení a prodlužuje se interval mezi jednotlivým čištěním vzduchového filtru.  Práce s řetězovou pilou Husqvarna 445 bude jednoduše pohodlnější a také hospodárnější.

Bezpečnost především

Při práci s řeznými nástroji bývá otázka bezpečnosti velmi často podceňována. I když motorovou pilu a další řezné nástroje používáte jen nárazově, určitě byste neměli zapomínat na ochranné pomůcky. Ve vaší základní výbavě by tedy neměla chybět především pevná obuv s neklouzavou podrážkou a ocelovou špičkou, přilba, které vás ochrání před padajícími větvemi a neprořezné oblečení (rukavice, kalhoty či návleky). Nezapomínejte, že investice do kvalitního bezpečnostního vybavení chrání vaše zdraví a určitě se vyplatí.