Zdroj: Ford

Legendární řada užitkových vozů Ford Transit slaví 50. výročí!

V srpnu 1965 sjel z montážní linky první exemplář tohoto oblíbeného automobilu, který již pět desetiletí oddaně slouží svým majitelům. Rozhodli jsme se vám tedy představit všechny varianty tohoto robustního a odolného plechového zázraku mezi užitkovými vozy.

Kompaktní a úsporný Ford Transit Courier!

Ač nejmenší ze všech Transitů, nabízí vše, co od pořádné dodávky očekáváte: je robustní, a i když se to zvenku nezdá, převeze i standardní Europaletu. Navíc má
systém Ford Easy Fuel, díky kterému nenatankujete místo benzinu naftu (nebo naopak). Jeho jízdní vlastnosti jsou velmiblízké osobním vozům a to i díky dynamickému benzinovému motoru, který se 3x po sobě stal Mezinárodním motorem roku.

Stylový Ford Transit Connect!

Stejně jako větší sourozenci i Connect je nabízen jako klasická „zaplechovaná“ dodávka (pro až 4,4 m3 nákladu), tak i vícemístné verze Kombi a Kombi Van, které umožní kombinovanou přepravu osob a nákladu. Jako typický Transit disponuje praktickými řešeními: například průvlak v přepážce verze Van umožní převážet delší předměty, než je samotná délka nákladového prostoru. Pro své kvality získal ocenění Mezinárodní dodávka roku 2014.

Inovativní Ford Transit Custom!

Užitkový vůz Transit Custom s nosností kolem jedné tuny získal prestižní ocenění
„Mezinárodní dodávka roku 2013“ a jako první dodávka historii i plných pět
hvězdiček Euro NCAP. Tento typ vozu je inovativní především díky překvapujícími řešeními pro přepravu nákladu: stejně jako Connect může mít průvlak v přepážce a navíc i unikátní sklopný střešní nosič. Dále Transit Custom nabízí nejmodernější technologie, jako je např. sledování bdělosti řidiče a systém ESP dokáže stabilizovat rozkývaný přívěs.

Největší člen rodiny Ford Transit!

Tento robustní gigant s nosností až dvě tuny je na výběr ve variantách lišících velikostí nákladového prostoru (až 15 m3), počtem míst (2-18), celkovou hmotností (2,9-4,7 t). Utáhne přívěs o hmotnosti až 3500 kg, nabízí se s pohonem přední nebo zadní nápravy a v nabídce nechybí ani pohon všech kol. K dispozici jsou i verze podvozek vhodné pro různé nástavby.