Archív

Archív Zdroj: Archív

Z mailu JXD: V Česku se holt krade!

Jsem z malé moravské obce, u nás na Moravě si jak známo leckdo pěstuje konopí pro vlastní potěšení a dělí se o něj s kamarády. S prodejem jsem se téměř nesetkala. Že se tu a tam někomu před sklizní ztratí něco ze zahrádky, s tím jsme smířeni. S tím co se ale stalo a děje teď tedy NE!

Dnes navečer my zavolali vystrašení rodiče, že je před jejich pozemkem na polosamotě zastrašili (asi se nedá říct přímo napadli) čtyři cikáni a jeden "bílý" (který byl mimochodem dle jejich slov hlavním iniciátorem a aktérem), kteří vyzbrojeni mačetou chtěli sklidit dvě kytky, které mají na oplocené zahradě u domu (pěstuje ségra). Kytky byly jen dvě a pro znalce asi nevalné kvality :-) Útočníci se oháněli mačetou a paragrafy a vystrašení rodiče jim nakonec část konopí dali, aniž by zavolali policii. Útočníci jim dále vyhrožovali, že pro zbytek si přijedou. Zmíněný zbytek jsme tedy sklidili ve všeobecné atmosféře strachu, rodiče z toho měli pochopitelně velký stres a bohužel ne zcela znalí věci se nezachovali správně. Báli se opletaček s policií. Mají tak jen popis a SPZ auta. Teď mě napadá, bylo by rozumné je dle té SPZ naprášit? Někde to konopí přece musí mít. Ještě večer jsem se totiž dozvěděla že vybrali řadu místních pěstitelů, zřejmě ale když nebyl nikdo doma, bez přímé konfrontace. Někdo si tedy namastí kapsu a ještě se mu podařilo zastrašit půlku dědiny. Ach jo!

 

 

Jaká je obvyklá pokuta při držení max. těch pěti rostlin na osobu? Slyšela jsem něco o 10-15 tis., tak mě zajímá realita. Nezasvěcení (rodiče) se totiž bojí pomalu kriminálu.

 

No je to děs! Tak abyste věděl co se děje jinde a co způsobuje a umožňuje černý trh s konopím.