high times

high times Zdroj: archiv

High Times nám chtějí vyfouknout Cannabis Cup!

Hned po konopném veletrhu se ukázalo, že naše soutěž získává mezinárodní proslulost. Přišel totiž dopis od newyorského právníka, že náš Cup prý není náš!

 

Je to v podstatě hřejivé. Reflex Cannabis Cup jsme před sedmi lety začali budovat z ničeho a hned třetí rok existence jsme se dostali do sporu s jedním pěstitelským serverem, který nám zpočátku se soutěží pomáhal, ale pak začal chtít prachy. V té době si firma Ringier, vydavatel Reflexu, slovní ochrannou známku Cannabis Cup nechala pro Českou republiku registrovat. Dnes se ukazuje, že to byl moudrý krok.

 

Právník, jenž nám nyní napsal, že slovní ochrannou známku Cannabis Cup užíváme ilegálně, je právníkem časopisu High Times. Časopisu, který sice nevychází v češtině, ale jenž by rád měl i na českém trhu marihuanový monopol. Tak jsem dopis předal našemu právníkovi a ten píše právníkovi listu High Times, že jsme jejich dopis dostali, ale nereflektujeme na něj, a naopak jemu zakazujeme používat v České republice značku Cannabis Cup na propagaci čehokoliv jiného, než je naše soutěž.

 

Když jsme začínali před lety o konopí psát, byl konopný svět světem idealistických aktivistů. Stačilo dvacet let, než se z průmyslu kolem marihuany stal tvrdý, nelítostný a křivý byznys. Útok na Cannabis Cup je toho dobrým příkladem.