Pochod za dekriminalizáciu marihuany na Slovensku.

Pochod za dekriminalizáciu marihuany na Slovensku. Zdroj: tasr

Dohoda s policií na Cannabizzu: Nekuřte, prosím!

Muži zákona nemají v úmyslu nijak konopnému veletrhu Cannabizz škodit. A od účastníků a vystavovatelů se očekává, že nebudou policii provokovat. Takže to prosím dodržujte!

 

Všichni na té schůzce, co proběhla v úterý odpoledne, měli společný zájem: Aby se Cannabizz Prague nestal průšvihem. Sešli jsme se tedy a hovořili — Jiří Tomaško, ředitel veletrhu, za pořadatele, já jako veverka Huli za vystavovatele, protože na Cannabizzu bude historicky první výstava Reflex Cannabis Cupu, a ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych s celým vedením obvodního ředitelství policie v Praze 3, kam Karlín spadá, za stát. Po budoucí revoluci nám to s Jiřím Tomaškem disidenti pěkně spočítají, takovou kolaboraci s policií, a budeme zveřejněni v Česnekových seznamech.

 

 

Probrali jsme všechna možná rizika — od požárních až po to, že tam vystavovatelé opravdu nebudou vystavovat pytle s marihuanou — až jsme došli k jednomu momentu, který pořadatelé, vystavovatelé a koneckonců ani policie neovlivní. Policie však, když to nastane, bude ze zákona muset konat. Když nastane to, že si na veletrhu všichni začnou zapalovat jointy.

 

Cannabizz je veřejně přístupnou komerční akcí, není to politická akce jako Million Marihuana March, a bude na něm jako na každém veletrhu (a natož konopném) policie v civilu. A když někdo bude provokovat s hulením, tak ho normálně seberou za přestupek a odvedou na okrsek, kde s ním sepíšou protokol a zabaví mu hulení.

 

Pokud má někdo pocit — možná oprávněný —, že nemůže být na konopném veletrhu střízlivý, nechť si dá jointa, než tam dorazí, v nedalekém parku. Tam si také běžte dát jointa po pár hodinách veletržního bloumání. Ale na veletrhu samotném a před vchodem prosím trávu veřejně nekuřte a neprovokujte policii. Celá konopná subkultura má tuto akci jako svou historicky první přehlídku, prezentaci sebe samé většinové společnosti — a je v zájmu všech, kteří mají ke konopí blízko, aby v Karlíně tento víkend policie vůbec nemusela zasahovat a vše proběhlo v pohodě. Tak se o to prosím přičiňte. Já si tam vůbec nebudu brát hulení a se všemi, jež tam potkám a nezahulím, si dám rád jointa jindy. Třeba na party k Reflex Cannabis Cupu 2010 v lednu příštího roku v Roxy.

 

Nezapomeňte nás navštívit u stánku Reflex Cannabis Cup.