Ilustračné foto

Ilustračné foto Zdroj: Nový Čas

Vylouhoval trávu v benzínu, pak mě udal

Známý konopný aktivista (ne úplně zodpovědný za své jednání) Dušan Dvořák na mne posílá policii za to, že jsem jej a jeho konopný extrakt Fénixovy slzy pomluvil. Takže ještě jednou o extraktu.

 

„Reflexu, který nečtu, píši v kopii z nutnosti kvůli možné právní při s redaktorem JXD či časopisem, proto posílám v kopii i Policii ČR, aby jeho lživou pomluvu za mou léčbu jedovatým konopím sdělenou JXD písemně do jeho rubriky prošetřila. Jednám rád otevřeně a nenechám se špinit. Reflex na mé obvinění zveřejněné na blogu na Aktuálně.cz za skoro dva měsíce neodpověděl, ač měl text k dispozici i JXD.“ Tak praví Dušan Dvořák v dopise, který zaslal médiím a policii. Nelíbí se mu, jak jsem psal o Fénixových slzách.

 

Po článku o extraktu přišly i jiné dopisy, třeba: „Člověku konopí neznalému může připadat, že extrakt je jen další z výrobků z marihuany, který se dá užívat pro ,zhulení‘ stejnak jako hašiš. Chybí tam jakákoli zmínka o léčebném využití tohoto extraktu, a když si laik srovná 20 % THC v sušině a 95 % v extraktu, vychází pro něj jako ,vražedná‘ látka.“

 

Takže ještě jednou pro ty pomalejší: Fénixovy slzy jsou mimořádně problematické ze tří důvodů: Za prvé, jde o koncentraci tak vysokou, že je konzument, obzvláště chce-li se extraktem léčit, a ne jej fetovat, mimořádně ohrožen předávkováním. Za druhé: Výroba extraktu odpařováním benzínu, ve němž byla vyluhována marihuana, je mimořádně nebezpečná vzhledem k hrozící explozi a požáru. A konečně za třetí: Sám extrakt vyrobený za pomoci benzínu je jedovatý, protože v něm z benzínu zůstal jedovatý a karcinogenní benzen.

 

A konečně k návodu na výrobu extraktu, jejž Dušan Dvořák zveřejnil na YouTube: Zahřívat benzín na vařiči může opravdu jenom blázen jako Dušan.