Martin Pecina

Martin Pecina Zdroj: ČTK

Pecina vyhlašuje válku proti drogám!

Zatímco Pavel Severa svou protidrogovou rétoriku zmírnil, nastoupil jiný čacký drogobijec, Paroubkův muž na vnitru Martin Pecina.

 

Z příspěvku Praha, drogy a co my s tím ..., který socialistický ministr vnitra Martin Pecina uveřejnil na svém blogu na serveru Hospodářských novin, jde mráz drogové války, kterou tady naposledy hlásal liberecký podvodník Jiří Vacek. Tentokrát jde — a není to překvapivé — mráz zleva:

 

„Za nebezpečné pokusy o legalizaci jsem považoval například snahu bývalého ministra spravedlnosti Němce, který před volbami v roce 2006 zcela otevřeně plédoval za legalizaci marihuany. Nejhorší ale je, že celá naše politická a společenská reprezentace je již mnoho let rozdělena na potírače drog (reprezentované typicky plukovníkem Komorousem) a legalizátory (soustředěné v různých neziskových organizacích typu Drop-in). Jejich dvacet let trvající souboj vyústil v nekoncepční vládní politiku v protidrogové oblasti. Tu bude potřeba rychle změnit, jinak se sice budeme holedbat jejími virtuálními úspěchy, ale fakticky se z drog stane celospolečensky akceptovaná alternativa alkoholu a cigaret ... Jsem přesvědčen, že vzhledem k alarmujícímu stavu drogové scény je potřeba směřovat nástroje drogové politiky k větší represi ... Není nutné (a dokonce ani vhodné) drogově závislé kriminalizovat, ale pokud užívají drogy na veřejně dostupném místě, pak je potřeba je trestat. Trest formou finanční pokuty, veřejně prospěšných prací, odebrání řidičského průkazu nebo nařízeného léčebného pobytu bude mít pro drogově závislé dostatečně odstrašující účinek.“

 

Takže jinak řečeno: Zvolíme-li Paroubka, začne válka proti drogám, aby se pivem opilým voličům kočkopartaje líbilo, jak Jyrka zatočil s těma feťákama jako už před lety na CzechTeku.