canabis cup

canabis cup Zdroj: archív

Extrakt: Více než opatrně!

Když se už v Čechách nezadržitelně rozbíhá výroba extraktu, tak by si alespoň každý měl v úplnosti uvědomovat, co vlastně drží v ruce!

 

Skunk má koncentraci do dvaceti procent THC v suché (kouřitelné) marihuaně. Nejobvyklejší je ale rozmezí 10 - 12 procent. To je koncentrace, která, když pár dní nehulíte, s vámi může opravbdu pěkně zamávat. Přesto, i když se předávkujete, tak jste za pár hodin, především po požití sladkostí a dostatku tekutin, OK.

 

Fénixovy slzy aneb extrakt, vyráběný tak, že se skunk namáčí v benzinu nebo éteru, do kterého se rozpouští účinné látky, a pak se nechá organické rozpouštědlo vysublimovat a zbyde mimořádně vazká a lepkavá hmota - konopný extrakt s koncentrací až 95 procent THC. A ten je třeba hlídat jako džina v lahvi.

 

Obzláště lidé stojící mimo konopnopu subkulturu, kteří nemají o koncentraci účinných látek ani ponětí, by vůbec Fénixovy slzy neměli dostávat do ruky. Extrakt je prostě pro běžné užívání příliš silný, stačí vzít si trochu, ale jen trochu víc, a nastupuje předávkování jako řemen. Neexistuje důvod, proč k léčebným či rekreačním účelům neužívat přes vaporizér samotnou marihuanu, zahušťování účinné látky nemá nejmenší smysl, i hašiš už je koncentrovaný do té míry, že riziko předávkování a nepříjemných stavů je řádově vyšší než u skunku. Extrakt je pak pro běžné užívání zcela nevhodný. Úzkosti, neklid a stíha, kterou může předávkování vyvolat, za to prostě nestojí. Takže extrakt nevyrábějte, a když už se k vám nějaký dostane, chovejte se k němu s nejvyšším možným respektem.