Vizovické vrchy

Vizovické vrchy Zdroj: Podzemnik (via Wikipedia)

Máte rádi výzvy? Zkuste zdolat moravský okruh mezi Vsetínem a Vizovicemi

Tento cyklovýlet není pro leckoho. Ze Vsetína pojedeme po hřebenech Přírodního parku Vizovické vrchy do Vizovic, na zpáteční cestě zdoláme horu Tanečnice a vystoupáme na rozhlednu Vartovna.

 

Ze Vsetína se vydáme po červené turistickéznačce (TZ) směrem na Pančavu. Za městem se na červenou značku připojí Naučná stezka Tesák, která nás seznámí s přírodními zajímavostmi kraje mezi Vsetínem a Hostýnskými vrchy.

 

V osadě Na Lánici roste i jeden z největších chráněných tisů červených, tzv. „Liptálský tis“ s obvodem kmene přes 170 centimetrů. Přes Chléviska vyjedeme na vrch Kopřivná, kde je nově zbudován památník sv. Huberta – patrona všech myslivců. Užijeme si tu i pěkný výhled na obec Všemina.

 

 

Cykloklub obtížnost 4Cykloklub obtížnost 4|Reflex.cz


Náročnost:
 kopcovitá trasa s vyšší náročností, jak technickou, tak fyzickou, croozery nedoporučujeme

Délka: 46 km

Převýšení: cca 1400 metrů

Doporučené kolo: horské (MTB)

 

Červená TZ nás postupně přes Syrákov a Oškerovy paseky dovede do Vizovic, kde se můžeme občerstvit navštívit místní zámek, postavený v polovině 18.století v moderním francouzském stylu se spoustou uměleckých předmětů a obrazů, nebo zámeckou čokoládovnu.

 

Z Vizovic se vydáme na zpáteční cestu do Vsetína po žluté TZ směrem na Ublo. Z Ubla začneme stoupat na Tanečnici, jejíž vrchol se nachází ve výšce 601 metrů nad mořem. Z Tanečnice nás čeká terénní sjezd do obce Pozděchov, kde opustíme žlutou TZ a po modré (vede souběžně s Naučnou stezkou Chodníček k rozhledně) se vydáme na vrchol Vartovna s 37 metrů vysokou rozhlednou.

 

Od rozhledny nás potom čeká zvlněná cesta lesy a pasekami se samotami až do výchozího místa našeho výletu – Vsetína, v němž ještě můžeme navštívit zámek s Muzeem regionu Valašsko.

 

 


Zobrazit místo Vsetín na větší mapě

 

Stáhněte si mapu ve formátu GPX nebo KML.


Přihlašte se do Cykloklubu Reflexu