České Švýcarsko

České Švýcarsko Zdroj: Profimedia.cz

Na kole Českým Švýcarskem

Do čarokrásného Národního parku České Švýcarsko se vydáme z Chřibské. Cyklotrasa vede přes Malou Pravčickou bránu a Hřensko do Labských pískovců.

 

Na cyklovýlet do Českého Švýcarska se vydáme z městečka Chřibská po cyklotrase č. 3052 směrem na Dolní Chřibskou, kde odbočíme vpravo na cyklotrasu č. 3029.

 

Cestou pojedeme přes Tokáň, kde bylo v 19. století vystavěno několik budov v alpském stylu. Neblaze se proslavily v době před 2. světovou válkou, kdy v nich jednal lord Runciman s českou prohenleinovskou šlechtou. Ale za prohlídku stojí.

 

Cykloklub obtížnost 3Cykloklub obtížnost 3|Reflex.cz

Náročnost:
trasa lehké až střední obtížnosti bez technických pasáží

Délka:
53 km

Převýšení:
cca 900 metrů

Doporučené kolo: trekingové, trasa je sjízdná i pro croozery

Z Tokáně pokračujeme i nadále po cyklotrase č. 3029 až do Mokrého dolu, kde na křižovatce cyklotras odbočíme vpravo, na tu s číslem 3030, která nás dovede až k Malé Pravčické bráně.

 

Od ní budeme pokračovat až ke křižovatce se silnicí, kde odbočíme vpravo na cyklotrasu č. 21. Přes Mezní Louku pojedeme cestou „Krajem pískovcových skal“ (stále cyklotrasa č. 21) až do Hřenska.

 

Nebudeme však sjíždět až k Labi. Na okraji Hřenska namísto toho odbočíme vlevo, směrem na Janov a Arnoltice. V Arnolticích se napojíme na modrou turistickou značku (dále TZ) a po ní pojedeme až ke koupališti za Arnolticemi, kde odbočíme vlevo. Přes Nový Svět dojedeme k indiánské vesničce Rosehill a do obce Růžová.


V Růžové odbočíme vpravo a po silnici pojedeme až do Srbské Kamenice. Přes Všemily pak dojedeme do Jetřichovic, kde opět odbočíme vpravo a budeme pokračovat ve směru na Rynartice a zpět do Chřibské.

 


Zobrazit místo České Švýcarsko na větší mapě

 

Stáhněte si mapu ve formátu GPX nebo KML.