Červená Lhota

Červená Lhota Zdroj: Profimedia.cz

Lukami a poli k zámku Červená Lhota

Středobodem tohoto cyklovýletu, který vás zavede mezi luka a pole v okolí řeky Lužnice, je renesanční zámek Červená Lhota, pokud budeme mít ještě energii pro návštěvu kulturních pamětihodností, neměli bychom vynechat Rožmberský hrad Hláska v Soběslavi, jenž v současné době slouží jako kulturní centrum města.

 

Nástupním i cílovým místem tohoto cyklovýletu je město Veselí nad Lužnicí.

 

Z odtud vyrazíme po cyklotrase č. 1195 směrem na Zlukov. Projedeme obcí Záhoří až do Lžína, kde odbočíme vpravo na cyklotrasu č. 1136. Po ní dojedeme až do Dírné.

 

Cykloklub obtížnost 1Cykloklub obtížnost 1|Reflex.cz

Náročnost:
lehká trasa, bez technicky obtížných úseků

Délka:
60 km

Převýšení: cca 400 metrů

Doporučené kolo: trekové nebo horské (MTB), vhodné i pro croozery

Dírné se vydáme směrem na obec Samosoly, v níž odbočíme vlevo na modrou TZ, která nás dovede až k zámku Červená Lhota. Od zámku se po cyklotrase č. 32 (Greenway Praha-Wien) vrátíme do Dírné a pokračujeme dále až na křižovatku u Nové Vsi.

 

Tam odbočíme vlevo směrem na obec Mezná a Kvasejovice. V Kvasejovicích budeme pokračovat rovně směrem na Chlebov, kde se napojíme na cyklotrasu č. 1136. Ta nás provede skrze Soběslav směrem na Vesce. Ve Vescích opustíme cyklotrasu 1136 a dále pokračuje po cyklotrase č. 1133 přes Záluží až do Mažic.

 

Mažicích odbočíme vlevo a pojedeme směrem na Borkovice, v Borkovicích se napojíma na cyklotrasu č. 1132 a pojedeme směrem na Žíšov. Po necelých dvou kilometrech se silnice stáčí vpravo k Žíšovu, my však pokračujeme přímo lesem přes Písčitý vrch až k sádkám, kde odbočíme vpravo na červenou TZ. Po červené se vrátíme do Veselí na Lužnicí.



 


Zobrazit místo Veselí nad Lužnicí na větší mapě

 

Stáhněte si mapu ve formátu GPX nebo KML.