Litovel

Litovel Zdroj: Profimedia.cz

Z Olomouce přes "Hanácké Benátky"

Výlet do okolí Olomouce je nenáročný, vhodný pro rodiny s dětmi. Nudit se ale po cestě rozhodně nebudete. Za prohlídku stojí dva zámky v Náměšti na Hané – Horní a Dolní. Zajímavé je i Hanácké muzeum v Cholině a určitě vás nadchne i městečko Litovel, zvané díky své poloze Hanácké Benátky.

 

Nástupním i cílovým místem tohoto cyklovýletu je Olomouc.

 

Čechových sadů v centru Olomouce vyrazíme po cyklotrase č. 6025 směrem na Neředín a po stejné cyklotrase pokračujeme přes Těšetice a Loučany až do Náměště na Hané.

 

Cykloklub obtížnost 1Cykloklub obtížnost 1|Reflex.cz


Délka:
53 km

Převýšení: cca 150 metrů

Doporučené kolo: trekové nebo horské (MTB), vhodné i pro croozery

Za Náměští odbočíme na cyklotrasu č. 6033 a přes Odrlice, Cholinu, Haňovice a Chudobín dojedeme do Sobáčova, kde odbočíme vpravo na cyklotrasu č. 6243. Ta nás dovede až do Litovle. Ale pozor, cyklotrasa městem neprojíždí! Odbočíme tedy rovnou na okraji města vlevo a dojedeme do centra. Je to to správné místo na občerstvení.

 

Z centra Litovle vyrazíme po červené turistické značce (TZ) směrem na Šargoun a naučnou stezku Luhy Litovelského Pomoraví. Tato stezka nás dovede (společně s červenou TZ) až do Horky nad Moravou. Z Horky nás potom zpět do Olomouce dovede cyklostezka č. 51.

 


Zobrazit místo Olomouc na větší mapě 

 

Stáhněte si mapu ve formátu GPX nebo KML.