Miroslav Tučka

Miroslav Tučka Zdroj: Archív

1.2. - Miroslav Tučka: Kuřecí kapsu plněnou nivou hodnotím 9 body, velké plus za příjemně cibulkovou tatarskou omáčku, v jídelně Pod Juliskou s polévkou a pečivem za cca 65,- Kč.
2.2. - Miroslav Tučka: Tentokrát hodnotím osmi body, i když klasika byla opět výborná a ačkoliv se jedná o čočku s párkem, lépe už snad ani uvařit nejde. Vajíčko akorát, příjemně křupavá okurka. Jídelna Vivat. Stále za 65,-. P.s: žádná krustička tam nebyla :)
3.2. – Miroslav Tučka: Úřední povinnosti mne dohnali do Liberce, na oběd do restaurace Plaudit. Ve 111,- Kč menu bych zmínil vynikající zelňačku a relativně dobrý kuřecí steak na sladké kukuřici s hranolkami. Té kukuřice byla pod steakem opravdu záplava a většinu jsem jí nechal. Hodnotím celkově 8 body a omlouvám se za kvalitu obrázku. V pondělí opět pošlu pozdrav z jídelny :)
6.2. – Miroslav Tučka: Pozdrav z jídelny: tentokrát hodnotím gratinované rybí filé s kroketami 6 body, jako správný \\\\\\\\\\"sportovec\\\\\\\\\\" jsem vynechal tatarku. Filé obvykle bývá šťavnaté, ale tentokrát bylo poněkud vysušené. Ale kdo by neměl rád krokety :) Dva kruhy čerstvého zelí vždy vítám skoro jásotem, je mé oblíbené. Kečup zůstal netknut, byl již na talíři bohužel předpřipraven.
7.2. – Miroslav Tučka: Dnes posílám pozdrav s plným žaludkem pečeného nadívaného kuřátka s bramborovou kaší. Hodnotím 8 body za šťavnatost masa a vypečenou kůži (velký šef mi na dotaz vyměnil křidélko za stehýnko), nádivka byla celkem dobrá a kaši miluju od dětství (nemusí se kousat).
18
Fotogalerie

Miroslav Tučka

Miroslav TučkaMiroslav Tučka|ArchívMiroslav Tučka

Věk: 29 let

Povolání: správce kinantropologické (věda o pohybu člověka) laboratoře ve Vědeckém a servisním pracovišti tělesné výchovy a sportu

Bydliště: Praha

Jak obědvá: Stravuji se v jídelně pro vojenské generály a vrcholové sportovce. Tedy jídlo na tácu, chleba, polévka, hlavní chod, miska se salátem a šťáva v hrnku. Každý den dokola. Jídlo je výborné.

 

Radka HozmanováRadka Hozmanová|ArchívNázor ředitelky Evropské školy feng shui Radky Hozmanové

V jídelně se opakují podobná jídla. Je vidět, že jde o stereotyp, strava je koncipována na výkon a žádné velké přemýšlení, držet si jednu myšlenkovou linku je důsledkem stravování tohoto typu. Jde o maso a nějak zpracovaný brambor.


Chybí zde více zeleniny, která by k masu měla mít lehčí typ zpracování (ne hodně podušenou „do mrtva“), ale lehké presované saláty, blanšírovaná zelenina, vařená v páře, ochuťte si ji umeoctem nebo organickou šoju nebo tamari sójovou omáčkou, mající enzymy a pikles, které vám pomohou nastartovat trávení.


Chce to omezit ohnivé typy příprav (smažení, fritování) a zařadit do jídelníčku i lehce podušené nebo v páře vařené filety z ryby (ochuťte organickou sójovkou, šťávou z daikonu a zázvorem), abyste si chuť na jemném rybím masu „zpikantnil“. Začněte používat kvalitní panenské oleje, na nichž budete doma pokrmy dělat.


Dále chybějí luštěniny. Kvalitní polysacharidy v podobě rýže, celozrnné rýže (prvek země). Zkuste udělat mix do pánve wok. V takovém případě máte vše v jednom – polysacharidy, bílkoviny, zeleninu, ochucenou organickou sóju a třeba i šťávu ze zázvoru. Chybějí jáhly, kroupy, pohanka, zkuste čaj banča, která pomáhá nepřekyselovat krev z masitých jídel. I další bylinné čaje na lepší trávení – mátový, někdy zelený. Kyselost krve (jinovost) vede k únavě a rezignaci.


Doplňte minerály v hustých zeleninových vývarech. Zkuste miso polévku (zdroj minerálů a enzymů, zelenina přidá vlákninu). Chybí sezónní ovoce (jablko, hruška). Sladké dezerty bez cukru ochucené obilnými slady, zkuste rýžový sirup. Pokud máte rád chléb, raději ochutnejte celozrnný kváskový chléb v prodejnách zdravé výživy. Zkuste si zajít do japonské restaurace, kde jídlo je velice dobře nakombinované v kontextu pěti prvků, pěti chutí, jež podporují pět „dvojorgánů“ v těle.

 

 


Monika DivišováMonika Divišová|ArchívNázor výživové poradkyně Moniky Divišové

- Vzhledem k tomu, že pravidelně pracuji se sportovci, tak mám přehled o jejich stravování, ale tento živý důkaz mi doslova vyrazil dech. Je úplně jedno, jestli sportovci mají jiné menu – základ mají kuchaři stejný. Na druhou stranu se můžeme těšit na výrazné zlepšení výsledků našich sportovců, až se začnou dobře stravovat!

- Jedná se o jídelnu, kterou odborně klasifikuji jako zdraví škodlivou. Jídla jsou absolutně nevyvážená, s minimálním obsahem vlákniny, enzymů a správných tuků. Díky jejich přípravě jídla ztrácí i většinu výživných látek a enzymů.


- O pestrosti také nemůžeme mluvit, jen z brambor člověk nemůže zdravě přežít.


- Doufám, že si pan Miroslav dopřává něco dobrého a výživného k snídaním a večeřím. Jinak bych se nedivila, kdyby měl zdravotní problémy.


- Vzhledem k tomu, že v jídelně nevědí co je to zelenina, určitě si jí dopřejte k svačinám a k večeři.


 


Komentář Miroslava Tučky k názoru Moniky Divišové


Děkuji za rychlé zhodnocení, takový komentář mne nenechal samozřejmě chladným, proto připojuji vlastní dodatek. První odstavec hodnocení je trochu mimo, jelikož jde o můj subjektivní výběr ze tří nabízených menu, kde základ opravdu není stejný, neb nevím jinak co tím je myšleno.


Navíc ke každému menu je vždy volitelná mistička se strouhanou mrkví, rajčaty, dvojbarevným zelím, ledovým salátem či nakládaným ovocem, případně jablko či pomeranč. Požadavek Reflexu byl na hlavní jídlo, takže jsem se většinou snažil zabírat na fotografiích pouze obsah talíře, nikoliv dalších příloh, ale i tak myslím, že na většině obrázků se nějaká přidaná čerstvá zelenina najde.


Takže komentář může sedět k mé osobě, ale ne jídelně. Bohužel, vybírám si většinou to, co mi chutná, nechci se často trápit s dietními záležitostmi, ikdyž vím, že bych měl.