Eva Šebrlová

Eva Šebrlová Zdroj: Profimedia.cz

BĚŽECKÝ DOTAZNÍK: Evě Šebrlové se po běhání dobře usíná

Atletku a aktivní běžkyni Evu Šebrlovou zná veřejnost především jako manželku nejlepšího českého desetibojaře. Běžecký trénink údajně „moc nepřehání“, přesto někdy uběhne za týden čtyřicet kilometrů. Při běhu se řídí hlavně vlastním pocitem a čistí si hlavu od všech starostí.

 

Kolikrát týdně běháte?

Běhám už jen pro svůj vlastní pocit, takže to moc nepřeháním a jdu si zaběhat čtyřikrát týdně.

 

Kolik kilometrů týdně v průměru uběhnete?

To záleží na počasí, někdy je to čtyřicet kilometrů týdně, někdy jen dvacet. Když je pěkné počasí, tak to spojím i s kolem - na kole ujedu třicet a pak si jdu ještě šest kilometrů zaběhat. Je to taková malá příprava na triatlon, který každý rok absolvuji.

 

Jaké máte boty?

Jako profesionální atletka jsem používala Adidas a u nich jsem také zůstala.

 

 

Používáte nějaký sport tester, běžecké hodinky, GPS aplikaci v telefonu?

Nic takového nepoužívám, řídím se vlastním pocitem.

 

Běžela jste v posledním roce nějaký závod?

Závodů jsem absolvovala několik. Takový nejatraktivnější závod byl pro mě maraton v Praze, kde jsme běželi jen štafetu a večerní běh Prahou na pět kilometrů. To je pro mě takový pěkný zážitek - perfektní organizace, hudba během trati, hodně známých sportovců a jiných osobnosti, kteří se zúčastnili závodů.

 

Kde nejčastěji běháte?

Nejčastěji běhám v lese, a protože bydlím blízko Divoké Šárky, tak moje oblíbené místo na běh je právě tam. Někdy si jdu zaběhat do obory Hvězda, abych trošku měnila místa a povrchy na běhání.

 

Běháte raději sama, nebo s někým dalším?

Běhám sama, ale někdy se sejdeme s kamarádkou a během cesty vše probereme. Jinak dělám osobního kondičního trenéra, tak vlastně běhám pořád s někým.

 

Posloucháte při běhu hudbu?

Neposlouchám, mám ráda klid.

 

Jste ranní nebo večerní běžkyně?

Raději běhám večer, vyčistím si hlavu od všech starostí a pak se mi dobře usíná.

 

Jaké bylo nejzajímavější místo, kde jste zhruba za poslední rok běhala?

Projela jsem hodně míst i s atletikou, ale nejkrásnější místo bylo na Mauriciu. Tam je tak krásná příroda, že si připadáte jak v ráji. Potom se mi líbí Garda v Itálii, to je také krásné místo, ale hodně kopcovité.