Běžecké dárky

Běžecké dárky Zdroj: Reflex.cz

Nevíte, co dát běžci k Vánocům? Máme pro vás 10 tipů na originální dárky

Hlavně ne další ponožky k Vánocům. Pokud už nevíte, co byste ještě mohli dát pod stromeček svým blízkým, kteří milují běh, třeba vám napoví našich 10 tipů na dárky. Řadu z nich si ani nebudou muset šetřit na jaro, usnadní jim totiž pohyb v zimní nepohodě.

 

1. Návleky proti sněhu, blátu a písku

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobceS blížící se zimou vyvstává problém, jak běhat ve sněhu a vyváznout bez omrzlin. Praktickým dárkem jsou návleky na botu, které chrání kotník před chladem a mokrem a zabraňují proniknutí sněhu, písku a bláta do boty.

 

Náš tip:

Salomon S-LAB Gaiters, orientační cena 655 Kč

 

 

2. Hřející a chladicí polštářek

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobcePolštářek využijete hlavně po doběhu. Uleví prokřehlým kloubům a namoženým svalům, je vhodný i na ošetření otoků. Nahřívat se dá v mikrovlnce a zchladit v mrazáku.

 

Náš tip:

New Balance Ice / Heat Pack, orientační cena: 299 Kč

 

 

3.  „Nesmeky“

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobceProtiskluzové návleky na podrážku, které zajišťují bezpečnější běh i po namrzlém povrchu.

 

Náš tip:

DueNorth All Purpose, orientační cena: 630 Kč

 

 

4. Kniha O čem mluvím, když mluvím o běhání od Harukiho Murakamiho

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobceJaponský populární spisovatel Haruki Murakami běhá už 25 let, každý rok absolvuje maraton. Knížka popisuje jeho čtyřměsíční přípravu na maraton v New Yorku,  v souboru esejů se věnuje také obecně běhu na dlouhou trať.

 

orientační cena: 224 Kč

 

 

5. Pás nebo batůžek s držákem na láhev

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobcePři vytrvalostním běhu je důležitý přísun tekutin. Nosič na láhev tak nejspíš ocení každý začínající i pokročilý běžec. Důležité je myslet na to, aby se nosič na vodu dobře nesl i při běhu. Vybírat můžete z řady provedení, ať už vám víc vyhovuje pás s držákem na láhev, nebo malý batoh s vestavěným vakem na vodu.

 

Naše tipy:

Asics Running Waistpack, orientační cena 490 Kč

Camelback Classic, orientační cena 989 Kč

 

 

6. Hodinky se snímačem srdečního tepu a GPS přijímačem

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobcePokud se poohlížíte po dražším vybavení, zauvažjte nad běžeckými hodinkami. Umí měřit nejen čas, ale i rychlost, zdolanou vzdálenost a srdeční tep. Všechny údaje z tréninku se dají po připojení k počítači přenést do tréninkového deníku. Navíc je můžete využít i při dalších sportech sportech.

 

Naše tipy:

Garmin Forerunner 110 HR, orientační cena: 5520 Kč

Polar RS300X G1,  orientační cena: 5590 Kč

 

 

7. Běžecké brýle

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobceCo pro pohodlnější běh vyměnit obyčejné sluneční brýle za sportovní?


Náš tip:

Bliz Pursuit xt, 1090 Kč

 

 

8. Výživové doplňky

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobcePři delším běhu není od věci nahradit obyčejnou vodu iontovými nápoji. Kromě cukrů pro „rychlou“ energii jsou obohaceny o minerály a stopové prvky, které zabraňují svalové křeči. K dostání jsou v nejrůznějších příchutích, pro běžce jsou nejvhodnější isotonické a hypotonické nápoje. Při náročnějších bězích se k doplnění energie a vitamínů používají ještě energetické gely.


Naše tipy:

Nutrend UniSport, 0,5 l, orientační cena: 245 Kč

Isostar ActiFood Gel, orientační cena: 71 Kč

Carbosnack, orientační cena: 25 Kč

 

 

9. Vložky do bot

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobcePokud v běžeckých botách trávíte několik hodin týdně, vyplatí se přemýšlet, co tomu říká vaše chodidlo. Špatný došlap má vliv nejen na chodidlo, ale i na celou nohu. Náraz pomohou kromě správně vybraných bot i vhodné vložky. Na výběr jsou ve třech typech podle tvaru chodidla a vyklenutí nártu.

 

Náš tip:

Footdisc Runpro, orientační cena: 650 Kč


 


 


10. iPod nano s hodinkovým páskem Tik Tok

 

vánoční tipy pro běžcevánoční tipy pro běžce|výrobceMenší, lehčí a snadněji ovladatelná verze populárního přehrávače se dá s tímto páskem nosit jako hodinky.

 

iPod nano, od 3290 Kč

Hodinkový pásek Tik Tok, orientační cena: 949 Kč