Běžecký klub Reflexu

Běžecký klub Reflexu Zdroj: Natálie Šírová

BĚH S REFLEXEM: Miloš Škorpil chtěl běžet až do Drážďan. Vystačil si se Stromovkou

Někdo strávil první adventní víkend běháním po nákupech, členové Běžeckého klubu Reflexu využili nedělního slunečného počasí a proběhli se po pražské Stromovce. Zhruba třicítka účastníků si pod vedením ultramaratónce Miloše Škorpila, protáhla nohy i celé tělo.

 


Druhý společný výběh zahájilo krátké rozběhání ve svižnějším tempu na zahřátí svalů, které pak trenér Miloš Škorpil potrápil ještě krátkým protažením a posilovacími cviky.


Běžecký klub sdružuje běžecké profíky i úplné začátečníky, takže po protažení nastalo rozdělení na rychlejší a pomalejší skupinu. „Tak běžíme do Drážďan!“ navrhl Miloš Škorpil svým svěřencům z rychlejší skupiny. Běžcům v tu chvíli trochu ztuhl úsměv na tváři, šéftrenér se nakonec spokojil s kratší trasou, která se vešla na území Prahy, ze Stromovky vedla přes řeku do Troje.

 

Pomalejší skupina, zastupující převážně něžné pohlaví, oběhla pod vedením Miloše Čermáka ve Stromovce kratší asi pětikilometrový okruh. Ti, kdo během výběhu neměli dostatek kyslíku na povídání, mohli využít posezení v restauraci Na Slamníku k následné konzultaci výkonů a k občerstvení.

 


Výběh neměl chybu, díky slunečnému počasí si člověk za běhu mohl vychutnat výhledy a svěží vzduch, který vystřídal smogovou čepici minulých dní.



Pokud vás reportáž z terénu příjemně běžecky naladila, zapojte se do Běžeckého klubu Reflexu. V našem newsletteru budete pravidelně dostávat tréninkový plán podle vaší běžecké úrovně (myslíme i na úplné či chronické začátečníky) a tipy na zajímavé články o běhu z webu Reflex.cz.