1. 5. 2021 „Řekněte svému milému nebo milé, že je vašemu srdci nejblíž."

1. 5. 2021 „Řekněte svému milému nebo milé, že je vašemu srdci nejblíž." Zdroj: Instagram Aleny Schillerové

23. 4. 2021 "Zvyšovat daně? My na financích máme jasno. Absolutně ne. Je to nesmysl. Chceme naopak dobře vybírat ty daně stávající. A zatočit s daňovými podvody. Daňová kobra."
18. 2. 2021 "A jak byste postupoval Vy, pane ministře? Nad tím často přemýšlím, když v této nelehké době procházím kolem tabla ministrů financí poblíž mé pracovny. Alois Rašín na ní má a navždy bude mít své čestné místo. Dnes od jeho smrti uplynulo 98 let."
14.11.2019 Není trouba jako trouba.
9. 11. 2020 "Na skok za Celní správou České republiky na zahájení výcviku psů k odhalování covid-19."
31. 9. 2019: Právě se chystám na jízdu tankem s našimi úžasnými vojáky.
14
Fotogalerie

Finance jedou z kopce, Schillerová jede instastories. Kritiku ratingové agentury přetluče fotkou pod magnolií

Renomovaná ratingová agentura Moody’s veřejně kritizuje, že česká vláda nemá žádný plán na zkrocení státního dluhu. Pro Česko to může výhledově znamenat ještě výrazně větší ekonomické problémy, než v jakých se plácá teď. Ještě že máme ministryni financí Alenu Schillerovou (ANO) a případné myšlenky na chmurnou budoucnost můžeme zahánět při pohledu na její povedené fotky na sociálních sítích.

Takzvaný rating je důležitým ukazatelem pro investory a věřitele – ukazuje jim, jak riskantní je půjčovat příslušnému státu peníze. Má vliv například na úrokovou sazbu, může i výrazně pohnout měnou. „Už i Moody's si všimla, že české veřejné finance nejsou na udržitelné trajektorii. Tvrdě za to zaplatíme. Všichni. I ti, kteří marně volají po změně kormidla,“ uvedla na Twitteru například hlavní ekonomka Raiffeisenbank Helena Horská.

Ministryně Schillerová prohlášení agentury Moody’s jistě zaregistrovala a nejspíš dokonce i ví, jak je důležité. Jak chce dát veřejné finance do pořádku? Ale prosím vás. Na podzim jsou volby, takže rozhodně žádné šetření nehrozí – naopak, vláda bude dál rozdávat a tvářit se, že na to má. S problémy ať si pak poradí ti další. Po nás potopa!

„Řekněte svému milému nebo milé, že je vašemu srdci nejblíž,“ vyzvala ministryně financí před třemi dny na Instagramu víc než 15 tisíc lidí, kteří sledují její účet. Na některé voliče to zabírá. A o ty, kteří sledují spíš účet státních financí, už by se Schillerová stejně snažila marně. Tak hlavně přirozený úsměv, sladěné barvy a dobrou kompozici. Kam se hrabe rating republiky na fotku v tankistické kukle nebo pod rozkvetlou magnolií.