Ukázka ze série Bodyscapes

Ukázka ze série Bodyscapes Zdroj: Carlwarner.com

Ukázka ze série Bodyscapes
Ukázka ze série Bodyscapes
Ukázka ze série Bodyscapes
Ukázka ze série Bodyscapes
Ukázka ze série Bodyscapes
6
Fotogalerie

Konečně chytré využití Photoshopu: Fotograf vytváří krajiny z nahých lidských těl

Fotograf Carl Warner je poněkud atypický krajinář. Na jeho krajinkách byste si smlsli nejen očima. Pohoří, pouště, údolí a rokliny vytváří ze zeleniny, pizzy i lidí. Ladně zkroucená, chytře nasvícená a grafickým programem upravená torza lidských těl vytvářejí magická panoramata.

V sérii Bodyscapes přeměňuje Warner lidská těla v surrealistické krajiny. Jeho lidské krajiny připomínají rozlehlé africké pouště i nekonečná pohoří amerických národních parků. Lidské tělo ve smyslu prostoru, ve kterém žijeme, promítá zevnitř ven. „Vnější pohled na sebe sama se tak stává abstraktnějším a možná i důvěrnějším odrazem naší vnitřní bytosti,“ vysvětluje Carl Warner.

Všechno to začalo na trhu u stánku se žampiony před 20 lety. Tehdy Carl Warner, kterému kreativita už tehdy stříkala i z uší, držel houbu proti světlu a představoval si ji jako strom v mimozemském světě. K žampionům přibalil hrst fazolí a rýže a vytvořil svoji první Foodscape – krajinu z jídla. O deset let později už jich měl v portfoliu pěknou řádku.

Když tyhle sympaticky jeblé jedlé krajinky objevila média, prohnaly se jimi jako uragán a staly se virálními po celém světě. Překračují totiž hranice jazyka i kultury. Vystavoval v různých zemích – od Číny po Jižní Ameriku. Nad jeho tvorbou se usmívali děti i důchodci.

Jeho práce byla často srovnávána s díly Giuseppe Arcimbolda. Carl Warner přiznává inspiraci. Přidal jí ale třetí rozměr. V sérii Bodyscapes pak přidává ještě i další rozměr – vnitřní. V sérii Other Worlds (Jiné světy) vás pro změnu za ruku vtáhne do světa fantazie třeba pomocí předmětů denní potřeby.

Nádherné „přírodní scenérie“ tvořené ženskými i mužskými těly si můžete prohlédnout v naší galerii: